Heunicke håber på yderligere genåbning 1. marts

Efter brede politiske ønsker om genåbning siger sundhedsminister Magnus Heunicke (S), at han håber på det.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Sundhedsminister Magnus Heunicke (S) siger til DR, at han håber, at "der bliver plads til en yderligere genåbning den 1. marts". Han afventer beregninger.

Udtalelsen kommer samme dag, som både SF og Venstre har sagt, at de ønsker en åbning for de ældre skoleelever og dele af detailhandlen 1. marts.

- Jeg håber lige som alle andre, at der bliver plads til en yderligere genåbning den 1. marts, siger han og siger yderligere, at regeringens eksperter regner på mulige konsekvenser:

- De sidder og regner på det, for de er nødt til at afvente effekten af genåbningen for 0. til 4. klasserne, før de kan sige, hvad der er plads til i næste etape.

0. til 4. klasse kunne for halvanden uge siden vende tilbage i skole i det første skridt i genåbningen.

Nye mutationer kan vokse trods nedlukning

Regeringen og myndighederne har stor fokus på nye, mere smitsomme varianter og mutationer af covid-19, der kan få smittetallet til at stige selv om landet er underlagt restriktioner for at begrænse smitten.

Nedlukningen har varet siden slutningen af december og har medført, at udbredelsen af og smitten med covid-19 er faldet betragteligt.

Bog & Idé Næstved
Læs også
Tidsbestilling kan være en måde at genåbne blødende butikker
Bog & Idé Næstved
Læs også
Tidsbestilling kan være en måde at genåbne blødende butikker

De lavere smittetal har betydet, at der er kommet et stadigt voksende politisk ønske om, at restriktionerne bliver lempet.

En ekspertgruppe har i januar peget på, at de første ting, der kan åbnes, er de ældre klasser i skolerne og dele af detailhandlen.

Blå blok og SF vil åbne 1. marts

Blå blok har længe talt for en genåbning og onsdag har støttepartiet SF meldt sig på banen og ønsker en åbning fra 1. marts.

- Jeg ser med stor bekymring på smittetallet for den britiske variant, og det holder vi øje med de kommende uger, før vi kan genåbne.

quote Jeg vil gerne sende et signal om, at der er lys for enden af tunnelen, hvis vi alle sammen holder ud lidt længere

Pia Olsen Dyhr, formand, SF

- Der er noget, der tyder på, at det er en geografisk udvikling, og det kan spille ind på, hvad vi kan.

- Jeg vil gerne sende et signal om, at der er lys for enden af tunnelen, hvis vi alle sammen holder ud lidt længere, siger SF's formand Pia Olsen Dyhr til DR.

Læs også
Boghandleren er fortsat tvangslukket - imens sælges de samme varer i Bilka
Læs også
Boghandleren er fortsat tvangslukket - imens sælges de samme varer i Bilka

Hos Dansk Erhverv er fokus på en mulig genåbning mindre på de ældre skoleklasser end hos SF.

- Det er vigtigt, at der bliver åbnet så meget op, som det er muligt. I Dansk Erhverv er det øverst på ønskesedlen, at vi får åbnet op for detail og de liberale erhverv, skriver administrerende direktør Brian Mikkelsen i en kommentar.


Nyhedsoverblik