Heunicke garanterer sommer uden coronarestriktioner

Ingen udsigt til restriktioner trods stigende coronasmitte, lover minister. Sommer giver virus dårlige vilkår.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Smitten med coronavirus er på vej i vejret for første gang siden februar, men "det er overhovedet ikke på tale" med restriktioner over sommeren.

Det siger sundhedsminister Magnus Heunicke (S) til DR Nyheder.

Meldingen kommer på et tidspunkt, hvor nye undervarianter af omikron har fået smittetilfældene med coronavirus til at stige for første gang siden uge 6.

quote Ja, den er mere smitsom, end den har været tidligere. Men vi er på et meget lavt niveau her i Danmark

Magnus Heunicke (S), sundhedsminister

Fra uge 21 til uge 22 skete en stigning på knap 16 procent i antallet af bekræftede coronatilfælde fra 3290 tilfælde til 3805 tilfælde.

Corona-plan inden sommerferien

Stigningen skyldes særligt den nye undervariant af omikron BA.5. Den ventes at blive den dominerende variant denne sommer.

Smitten stiger. Men "det er overhovedet ikke på tale" med restriktioner over sommeren, siger sundhedsminister Magnus Heunicke.
Smitten stiger. Men "det er overhovedet ikke på tale" med restriktioner over sommeren, siger sundhedsminister Magnus Heunicke. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

- Ja, den er mere smitsom, end den har været tidligere. Men vi er på et meget lavt niveau her i Danmark og har fortsat en høj immunitet i befolkningen.

- Den (virus, red.) har dårlige vilkår her til sommer, hvor der er store udendørs begivenheder. Det ville være en dårligere situation, hvis BA.5 var i fremvækst, og vi kiggede ind i november eller december, siger han til mediet.

Fredag morgen gav ministeren Folketingets sundhedsordførere en orientering om den stigende smitte.

Læs også
Skal restriktionerne genindføres? Eksperter og politikere er uenige
Læs også
Skal restriktionerne genindføres? Eksperter og politikere er uenige

På mødet gentog Heunicke et tidligere løfte fra regeringen om, at han vil fremlægge en plan for den videre coronahåndtering inden sommerferien.

Til DR Nyheder sige han, at der helt sikkert vil være et dansk vaccinationsprogram.