Gratis færger og billigere billetter til kollektiv transport - se hele sommerpakken her

En ny sommerpakke er fredag forhandlet på plads, og den indeholder igen i år mulighed for gratis færgeture og billigere billetter til den kollektive trafik.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Et bredt flertal i Folketinget er fredag blevet enige om at udmønte de omkring 1,65 milliarder kroner, som flertallet i maj satte af i en sommer- og erhvervspakke under coronakrisen.

Lige som sidste år bliver det muligt at rejse billigt eller gratis, meddeler Transportministeriet i en pressemeddelelse.

Aftalen indebærer, at man kan købe et rejsepas til al offentlig kollektiv transport i Danmark i en sammenhængende periode på otte dage.

Rejsepasset vil gælde til rejser med DSB- og Arriva-tog, og det gælder ligeledes i busser, metro, lokalbaner og letbaner over alt i landet.

Rejsepasset, som kan bruges i perioden 27. juni til 9. august, koster 399 kroner for voksne og 199 kroner for børn, som er i aldersgruppen 12-15 år. Børn under denne aldersgruppe rejser fortsat gratis.

66.000 rejsepas

Transportministeriet meddeler, at der vil blive udbudt op mod 66.000 rejsepas.

Derudover bliver det igen muligt for gående og cyklende at rejse gratis med indenrigsfærgerne samt mellem Rønne og Ystad.

I år gælder det også for biler med handicapparkeringskort.

Dette tilbud er gældende i juli, august og september.

- Der er ingen tvivl om, at sidste års gratis færgerejser var en stor succes, siger transportminister Benny Engelbrecht (S) i en pressemeddelelse.

- Over en million passagerer benyttede sig af tilbuddet sidste sommer, og jeg er derfor tilfreds med, at aftaleparterne er enige om at kunne tilbyde danskerne de muligheder igen i år, siger han.

Aftalen giver også hjælp til kulturlivet og en række andre erhverv, der er særligt hårdt ramt af coronakrisen.

Hjælp til rabatter

Eksempelvis kan hoteller og restauranter i hele landet søge om tilskud på op til 35.000 kroner til at give rabatter eller afholde aktiviteter, som kan lokke turister til. Både i sommeren og i efteråret.

Venstres erhvervsordfører, Torsten Schack Pedersen, er særligt tilfreds med det sidste.

- Rigtigt mange restauranter og caféer har haft det svært på grund af den hårde nedlukning. På tværs af hele Danmark.

- Regeringen havde oprindeligt lagt op til at støtte økonomisk i de fire største S-kommuner, men det bør selvfølgelig ikke være det, der afgør, om du som restauratør kan få hjælp.

- Derfor har Venstre presset på for at sikre, det er muligt for erhvervslivet at søge kompensation, uanset hvor i landet, du bor.

- Den bedste hjælp til erhvervslivet havde været at fjerne restriktionerne, så de folk, der har være berørt, kunne vende tilbage til at gøre det, de gør bedst.

- Det mener vi ikke alene havde været smartest, men også muligt, når nu alle danskere over 50 er blevet tilbudt vaccination, siger Torsten Schack Pedersen.

Den nye sommerpakke indeholder følgende:
Mest læste

play
h__oblique_2019_raw_block_85_46_image_jpeg_003_0017_2019_85_46_3_0017_00112148

Dukke med reb om halsen hængt op på bro

play
Brand i nyråd

19-årig mand idømt 14 års fængsel for drab på ung kvinde

play
Ørbækskilde

Ung mand idømmes anbringelse for manddrab

play
christian-vinder-litterlotto2

Christian vandt 85.000 kroner ved at samle skrald: - Jeg samler alt op, jeg ser

Se flere