Gerningsmænd fjernede spor med ild i 2019 - Kiehn og Pouls huse brændt ned efter drab

Seks personer blev dræbt i 2019 med brand involveret. Ifølge tidligere drabschef kan det besværliggøre efterforskningen. Flere sager er åbne og uklare.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I 2019 har flere brande dannet ramme om voldsomme mordsager: Blandt andet blev en kvinde kvalt til døde, afbrændt og efterladt på en gårdsplads, og flere mænd blev fundet knivstukket og dræbt i deres nedbrændte hjem. Det skriver sn.dk.

Drabstallet har i mange år været ganske lavt i Danmark. 2019 skiller sig en smule positivt ud, da kun 41 personer blev slået ihjel ifølge Ritzaus opgørelse. Sidste år var tallet 52.

Blandt de 41 drab gemmer sig i alt fire formodede drab med brand, der har fundet sted her i regionen.

Drabene i Ruds Veby og Vemmelev

quote Det er ikke normalt, at der er så mange inden for samme år

Jens Møller Jensen, tidligere drabschef i Københavns Politi

Den 21. april blev politiet kaldt til en voldsom brand i Ruds Vedby. Politiet kunne ikke finde den 68-årige Kiehn Georg Andersen, der bor i den ejendom i Ruds Vedby, der brændte.Til sidst fandt man liget med adskillige stiksår i maven i en sø i Blæsinge Grusgrav.

I juni blev 80-årig Poul Frank Jørgensen dræbt med knivstik i sit hjem i Vemmelev ved Slagelse, der siden blev brændt ned.

Drabet havde så mange lighedspunkter med drabet på den 68-årige i Ruds Vedby, at Sydsjælland- og Lolland-Falsters Politi slog efterforskningen sammen.

To mænd er varetægtsfængslet. Den ene har erkendt begge drab.

- Det er ikke normalt, at der er så mange inden for samme år. Det er tankevækkende, at et år, hvor man har flere af den her type sager, så har man også flere, hvor de samme personer er mistænkt, siger Jens Møller Jensen til Ritzau.

Brand involveret i fire brande i regionen

Øde steder reducerer risiko for at blive opdaget

Sagerne kan være svære at opklare, forklarer Jens Møller Jensen, men omvendt kan spotlyset nemt ramme gerningsmændene i det moment, de stikker ild til et hjem.

- Det er svært at opklare. Men det er ikke umuligt. Gerningsmanden udsætter jo sig selv for en blotlæggende fare i det moment, man tænder ild. Der risikerer man at tiltrække opmærksomhed, siger han.

quote Det er klart, at det vanskeliggør det lidt, at der har været ild

Asser Hedegård Thomsen, retsmediciner på Aarhus Universitet

Netop derfor sker flere af drabene på afsides ejendomme.

I sagerne fra Ruds Vedby og Vemmelev boede de ældre mænd alene på en landejendom. Ved et lignende drab i Odsherred i februar var sagen den samme. Den er stadig uopklaret.

- Det passer med, at det er risikofyldt for gerningsmanden at brænde noget af. Det er klart, at den risiko er reduceret ude på øde steder, siger Jens Møller Jensen.