Genåbningen har sat gang i bilsalget

I de første tre måneder af 2021 udgjorde grønne biler 24 procent af bilsalget, viser tal fra bilimportører.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Der blev indregistreret 23.731 personbiler i Danmark i marts. Det er flere end i januar og februar tilsammen.

quote Nu kan vi byde dem på en kop kaffe, en god snak i butikken og en prøvetur. Det gør det meget nemmere for os

Peter Hansen, medindehaver, Ring Biler i Næstved

Det viser tal fra De Danske Bilimportører, der peger på, at de to første måneder af året med nedlukning var hårde for bilsalget.

- Genåbningen af Danmark var tiltrængt for bilsalget. Og vi er rigtig glade for at se, at kunderne er vendt tilbage til butikkerne i marts måned.

- Vi har stadig ikke indhentet alt det tabte som følge af nedlukningen, men vi er godt på vej, siger administrerende direktør Mads Rørvig i en pressemeddelelse.

Måtte gerne sælge - men ikke få besøg af kunder

Under nedlukningen måtte bilforhandlere gerne sælge biler, men de måtte ikke have kundebesøg. Der blev åbnet for kundebesøg som en del af genåbningen i marts.

Det havde stor betydning for blandt andet Ring Biler i Næstved, som TV2 ØST mødte i slutningen af februar. For når kunderne fik øje på en brugt bil, de gerne vil købe, kunne de under nedlukningen ikke bare gå ind i butikken og få en snak med forhandleren.

- Det har været to svære måneder. Det har været meget frustrerende, at vi hverken måtte tage imod kunder indenfor eller ude på vores store grund, sagde Peter Hansen, medindehaver af Ring Biler i Næstved, til TV2 ØST.

- Nu kan vi byde dem på en kop kaffe, en god snak i butikken og en prøvetur. Det gør det meget nemmere for os, sagde Peter Hansen.

Lige knap hver fjerde nye bil er en elbil.
Lige knap hver fjerde nye bil er en elbil. Foto: Thomas Nielsen - TV2 ØST

Langt flere el- og hybridbiler

Med tallene for marts kan der gøres status over første kvartal af 2021. Det slutter med en tilgang på i alt 43.898 nye personbiler. Det er en nedgang på 10,3 procent sammenlignet med første kvartal af 2020.

I de første tre måneder af 2021 udgjorde grønne biler 24 procent af bilsalget. I samme periode sidste år var det tal ni procent.

quote Udbuddet af nye grønne bilmodeller er i markant fremgang

Mads Rørvig, adm. direktør, De Danske Bilimportører

Der blev i januar, februar og marts 2021 samlet indregistreret 2996 elbiler og 7520 plug-in-hybridbiler.

Ifølge Mads Rørvig fra De Danske Bilimportører går det "overraskende hurtigt med den grønne omstilling af personbilparken i Danmark".

- De nye bilafgifter giver et klart incitament til at vælge en opladelig bil. Og udbuddet af nye grønne bilmodeller er i markant fremgang.

- Det er to hovedårsager til de opladelige bilers stigende andel af bilsalget, siger han i pressemeddelelsen.

Bilsalget er blandt en lang række nøgletal, som økonomer følger for at måle lysten hos forbrugerne til at bruge penge, hvilket kan sige noget om temperaturen i økonomien.