Fra palæ til håndværkertilbud - det koster de dyreste og billigste villaer i regionen

Der er 19 millioner kroner kroners forskel på den dyreste og den billigste villa i Vordingborg Kommune. Se de vilde prisforskelle på huse til salg.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Er du på udkig efter vild luksus? Er du mere til den budgetvenlige bolig? Eller er du i den helt anden grøft, hvor et decideret håndværkertilbud frister?

Uanset dit ståsted på boligmarkedet er der i stort set alle kommuner mulighed for at finde noget for enhver smag - og enhver pengepung.

Boligsiden.dk har set nærmere på yderpunkterne og fremhævet den dyreste og billigste villa til salg i hver enkelt kommune. Se hele oversigten her.

Artiklen fortsætter under grafikken.

Diversitet i kommunerne

I hver sin ende af skalaen vidner de dyre boliger ofte om vild luksus, imens boligerne i den anden ende som oftest byder på muligheder for forandring og forbedringer.

Oversigten fra Boligsiden giver et tydeligt billede af diversiteten, som findes blandt alle huse til salg i langt de fleste kommuner.

- Selv i kommunerne med landets dyreste huse til salg og de høje kvadratmeterpriser er det også muligt at finde huse i en prisklasse, hvor mange boligkøbere kan være med. Omvendt findes der som oftest også dyre boliger i kommunerne med de laveste kvadratmeterpriser, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden, i en pressemeddelelse.

Dyreste hus koster næsten 20 millioner

Det dyreste hus finder man i Præstø i Vordingborg Kommune. Huset koster 19.500.000 kroner for 603 kvadratmeter bolig og 8.785 kvadratmeter grund.

Der er tale om intet mindre end et palæ fra 1832, der ligger ved Bellevue Skov. 

- Som palæet ligger dér for enden af lindealle med et springvand på pladsen foran sig og midt i en 8.785 kvadratmeter stor park, er det ikke svært at drømme sig de godt 200 år tilbage i tiden, skriver mæglerne på deres hjemmeside.

Artiklen fortsætter under billederne.

Bellevue, som palæet hedder, og hvorefter vejen er navngivet, præsenterer 603 boligkvadratmeter fordelt over to etager dertil yderligere 281 kvadratmeter i kælderen.
Bellevue, som palæet hedder, og hvorefter vejen er navngivet, præsenterer 603 boligkvadratmeter fordelt over to etager dertil yderligere 281 kvadratmeter i kælderen. Foto: Lilienhoff
Palæet ligger dér for enden af lindealle med 200 år gamle træer.
Palæet ligger dér for enden af lindealle med 200 år gamle træer. Foto: Lilienhoff
To håndlavede kakkelovne står i hver sin stue. Ifølge ejendomsmægleren har den ene stue morgensol, havestuen har middagssol, og spisestuen samt køkkenet har solen om eftermiddagen og aftenen
To håndlavede kakkelovne står i hver sin stue. Ifølge ejendomsmægleren har den ene stue morgensol, havestuen har middagssol, og spisestuen samt køkkenet har solen om eftermiddagen og aftenen Foto: Lilienhoff
Alene på førstesalen er der syv værelser og to badeværelser.
Alene på førstesalen er der syv værelser og to badeværelser. Foto: Lilienhoff

83 kvadratmeter for 125.000 kroner

Regionens billigste villa finder man på Lolland Kommune. Her kan man købe 83 kvadratmeter for 125.000 kroner, men det har ikke været muligt at få tilladelse til at bringe et billede af huset.

Det næstbilligste hus i regionen ligger i Guldborgsund Kommune og koster 225.000 kroner.

Artiklen fortsætter under billederne.

Huset ligger ved landevejen mellem Nysted og Herritslev cirka to kilometer væk fra havnen i Stubberup.
Huset ligger ved landevejen mellem Nysted og Herritslev cirka to kilometer væk fra havnen i Stubberup. Foto: Real Mæglerne
God størrelse stue med dejlig kig til markerne, skriver REAL-mæglerne på boligopslaget.
God størrelse stue med dejlig kig til markerne, skriver REAL-mæglerne på boligopslaget. Foto: Realmæglerne
 
  Foto: Realmæglerne

Næstdyreste ejendom

En anden villa i den dyre ende - dog ikke helt ligeså dyr som palæet i Præstø, er et hus, der ligger i Fårevejle i Odsherred Kommune. Her koster 151 kvadratmeter knap ni millioner kroner.

Ifølge EDC Mæglerne er der tale om en liebhaverejendom med 180 graders havudsigt.

Ejendommen er placeret i "Bjergene" med en unik udsigt til Nekselø, Sejerø, bugten ved Havnsø og Kårupskoven som nabo. Området er totalt fredet og er omfattet af UNESCO's Geopark Odsherred.

Artiklen fortsætter under billederne.

Villaen i Fårevejle har udsigt til Nekselø, Sejerø og bugten ved Havnsø.
Villaen i Fårevejle har udsigt til Nekselø, Sejerø og bugten ved Havnsø. Foto: EDC
Ejendommen kan benyttes som både helårs- og fritidshus (flexbolig).
Ejendommen kan benyttes som både helårs- og fritidshus (flexbolig). Foto: EDC
 
  Foto: EDC