Fra 3-årige Alberte til 81-årige Ernst - for familien Grimbühler er Roskilde Dyrskue en tradition

90.000 mennesker ventes i dag og de kommende dage at besøge Roskilde Dyrskue. For Familien Grimbühler er det en fast tradition gennem mange år.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I dag åbner Roskilde Dyrskue, og for familien Grimbühler fra Vipperød er det gensynet med en lang familietradition som nu tæller fire generationer.

- Det betyder rigtig meget – det er en rigtig stor glæde, kan jeg godt sige dig – at vi kan være sammen her alle sammen, siger Ernst Grimbühler, der er ældste medlem af familien.

quote Det er højdepunktet, at hele familien er sammen her

Ernst Grimbühler, Vipperød

Dyrskuet i Roskilde har rødder tilbage til 1882, men har holdt til på Dyrskuepladsen i Roskilde siden 1969. Det var det også det år, hvor i dag 81-årige Ernst Grimbühler var med for første gang. Lige siden har han været med, hvert eneste år dyrskuet har været afholdt.

- Det er højdepunktet, at hele familien er sammen her. Jeg bliver altid lidt rørt, når man glædes over sådan nogle ting her, lyder det fra ældste medlem af familien Grimbühler.

Ernst Grimbühler har været med på Roskilde Dyrskue alle år det har været afholdt siden 1969.
Ernst Grimbühler har været med på Roskilde Dyrskue alle år det har været afholdt siden 1969. Foto: Katja Højbjerg - TV2 ØST

25 familiemedlemmer på tur

Han glæder sig over, at dyrskuet er blevet et fast holdepunkt i familien som selv familiens yngste medlemmer tager del i.

Blandt dem også tre-årige Alberte Grimbühler, oldebarn til Ernst Grimbühler, som i år for første gang har sin fjordhest Juvel med på dyrskue.

- Det har altid været en familietradition at tage herind hele familien. Vi camperer og er her i fire dage, fortæller Lars Grimbühler, der er far til Alberte Grimbühler.

- Det er en hyggelig måde at være sammen på.

Alberte Grimbühler har med hjælp fra sin far Lars Grimbühler fjordhesten Juvel med på dyrskue for første gang.
Alberte Grimbühler har med hjælp fra sin far Lars Grimbühler fjordhesten Juvel med på dyrskue for første gang. Foto: Katja Højbjerg - TV2 ØST

I alt er 25 medlemmer af familien Grimbühler i år med på årets dyrskue fordelt på fire generationer foruden 11 heste til udstilling.

Foruden familiehygge så handler Dyrskuet også om at vinde præmier – hvilket næsten også er gået hen at blive en tradition, lader Ernst Grimbühler forstå:

- Jeg tør ikke sige det, men jeg tror, jeg næsten har fået præmier med i alle årene.

I alt 90.000 mennesker ventes at lægge vejen forbi Roskilde Dyrskue, som varer indtil på søndag.