Forretninger skal holde lukket yderligere to uger: - Det er hårdt for os alle sammen

Tirsdag aften blev nedlukningen af landet forlænget med to uger, og det kan mærkes hos de forretningsdrivende.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- Det er hårdt for os alle sammen, siger Britt Petersen, der er indehaver af Café Tre Konger i Sorø.

Her serverer de nu take away, efter restaurationsbranchen i begyndelsen af december måtte lukke ned.

Caféejeren prøver at se positivt på tingene og glæder sig til, gæsterne igen må komme indenfor og spise.

- Hvis vi er heldige, så må vi åbne igen 1. februar, men måske bliver det først til 1. marts, siger hun, for selvom der stadig bliver lavet mad på caféen, så er der stor forskel på at sende den ud af huset og at servere den for folk i de dertil indrettede lokaler.

- Vi savner kollegaer og gæster, og kokkene siger også, at det ikke er det samme at står at lave take away, som det er at servere flotte tallerkner til gæsterne, siger Britt Petersen.

Mange butikker har fortsat åbent

Jan Vestergård, der chef for Holbæk Byforum, har også fulgt med ved aftenens pressemøde, hvor statsminister Mette Frederiksen (S) fortalte, at restriktionerne ville blive forlænget frem til 17. januar 2021.

- Det er selvfølgelig trist, at der er behov for at forlænge restriktionerne, men når det er sagt, så bakker vi op om det, siger han.

I Holbæk Byforum bliver opgaven nu at informere byens handlende om de nye restriktioner, og så vil han også gerne minde om, at det ikke er alle butikker, der er lukkede.

- Der er stadig en del forretninger, der holder åbent. Det er selvfølgelig supermarkederne, men det er også slagtere, bagere, vinhandlere og sågar en chokoladebutik her i Holbæk, siger Jan Vestergård.

Også Matas, Normal og apotekerne har fortsat åbent, og på spørgsmålet om, hvordan man skal forholde sig, hvis man har fået en julegave, som skal byttes i en butik, der nu vil være lukket frem til 17. januar, siger Jan Vestergård:

- Det er mit indtryk, at de fleste vil forlænge byttetiden. De forretningsdrivende har jo også samfundssind.