Forlystelsesparker i tænkeboks efter coronasommer - næste års fokus bliver afstand 

Coronasmitte vil også blive en udfordring for områdets forlystelsesparker næste år. Allerede nu lægges der planer for det kommende år. 

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Der bliver holdt igen med investeringerne – men samtidig vil der blive flyttet om, så det bliver lettere at holde afstand. 

Sådan ser planerne ud i to af egnens store forlystelsesparker i 2021.  

Hos Sommerland Sjælland er arbejdet allerede gået i gang med at forberede næste års åbning, mens BonBon-Land i Holme Olstrup ved Næstved fortsat har 11 dage tilbage af årets sæson. 

quote Der er klart, at vi har trukket i håndbremsen for en række af de planer, vi havde for 2021

Kåre Dyvekær, Sommerland Sjælland

- Der er klart, at vi har trukket i håndbremsen for en række af de planer, vi havde for 2021. Vores planlagte, store nyheder bliver udskudt lidt, og vi vælger i stedet at satse på lidt mindre nyheder, der ikke kræver så store investeringer, fortæller Kåre Dyvekær fra Sommerland Sjælland til TV2 ØST. 

Også den nye direktør for BonBon-Land, Lars Fahlmann, fortæller om et mere forsigtigt 2021. 

- Den koncern, som vi er en del af (Parques Reunidos, red.), er hårdt ramt af corona over hele kloden. Derfor er vi også meget forsigtige med at lave store armbevægelser næste år. Vi skubber investeringer og satser i stedet på at gøre et besøg i parken til en bedre oplevelse – lige fra man ankommer, til man går ud ad porten igen, fortæller han.  

- Lige nu laver vi budgetter for næste år. Her er overskriften, at vi er pessimister - og så i øvrigt håber, at det kommer til at gå bedre, end vi forudsiger.

Flytter hegn og skaber plads

Hos Sommerland Sjælland har man valgt at sende parkens medarbejdere ud at grave og selv foretage en del af det arbejde, der er planlagt. 

- Vi vil meget nødigt afskedige folk. Så de ordner det arbejde, som vi selv kan lave. Eksempelvis flytter vi et hegn, så der bliver meget bedre plads i badelandet. På den måde bliver det også lettere at holde afstand der, siger Kåre Dyvekær. 

quote Vi skubber investeringer, og satser i stedet på at gøre et besøg i parken til bedre oplevelse – lige fra man ankommer, til man går ud ad porten igen

Lars Fahlmann, BonBon-Land

Hos BonBon-Land har man i en årrække kæmpet med faldende besøgstal og røde tal på bundlinjen.  

Her vil det kommende år derfor heller ikke byde på et stop for investeringer. Det afgørende for det kommende år er dog, at man meget gerne vil undgå at blive tvangslukket. 

- Vi havde 25 dage med tvangslukning i år, og det kostede os mange penge. Jo færre, der er af dem næste år, jo bedre er det. På den måde skal det ikke være nogen hemmelighed, at vi da venter utålmodigt på, at der findes en metode til at få sygdommen under kontrol, siger Lars Fahlmann. 

Lars Fahlmann
Læs også
Ny direktør overtager kriseramt BonBon-Land – sådan vil han løfte parken 
Lars Fahlmann
Læs også
Ny direktør overtager kriseramt BonBon-Land – sådan vil han løfte parken 

I Sommerland Sjælland var man tvangslukket i 11 dage, og også det kan mærkes. 

Begge parker har dog oplevet, at de gæster, der kommer, bruger langt flere penge end normalt. På den måde bliver der ikke så stort et underskud som normalt. 

- Vi mangler 40.000 gæster i år, så det er klart, at det kan mærkes. Men vi har haft det største forbrug pr. gæst nogensinde. Det har selvfølgelig hjulpet lidt på økonomien, siger Kåre Dyvekær. 


Nyhedsoverblik