Forår i januar - fjern ukrudt nu og undgå dobbeltarbejde

Det vælter ind med billeder fra læsere og seere af de første forårsbebudere, der titter frem. Undgå dobbeltarbejde og fjern ukrudtet allerede nu.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Januar måned er på vej til at blive den varmeste januar nogensinde. Sådan lød meldingen i denne uge fra DMI.

Og det har flere seere her i regionen også opdaget, da flere forårsbebudere allerede er begyndt at titte frem. Det kan du se flere eksempler på i galleriet øverst i artiklen.

Den varmeste januar måned nogensinde faldt i 2007, hvor middeltemperaturen lå på fem grader celsius. Januar 2020 ligger foreløbigt et godt stykke over rekordåret.

På grund af det lune vintervejr anbefaler Lene Gammeljord fra Flemmings Planteskole i Vordingborg, at man allerede nu starter med at luge ukrudt.

Artiklen fortsætter under billedet.

 
  Foto: Katja Højbjerg - TV2 ØST

- Som man kan se, så sidder frøene lige så tydeligt, og derfor handler det om at få dem taget op, inden de begynder at smide frøene. Det er ganske let at hive op på nuværende tidspunkt, fordi det har regnet, og jorden er blød, siger Lene Gammeljord.

Derfor anbefaler hun, at man allerede nu griber havehandskerne og trasker ud i haven i det gode vejr.

- Det gør det nemmere for én selv, for det man får op nu, det kommer ikke senere. Og hvis det får lov til at smide frø nu, så giver det bare dobbeltarbejde.

Video: Så er det tid til at luge ukrudt i haven.  

 

Lille, men den er der

Det lune vintervejr påvirker tilsyneladende også natur og planter. Anne Billehøj fra Haslev har allerede spottet den første rabarber i sin have.

- Den er godt nok lidt lille, men den er der. De andre er ikke i nærheden af at være kommet så højt op, lød det fra Anne Billehøj onsdag.

 - Jeg har også mange forårsblomster i haven allerede, fortæller hun.

Her er den lille rabarber.
Her er den lille rabarber. Foto: Anne Billehøj

DMI varsler varmerekord

Ifølge Lene er det dog ikke unormalt, at man allerede kan se forårstegn i slutningen af januar.

- Det er ikke så usædvanligt, når varmegraderne har været, som de er. At det så måske bliver mere, det er en anden sag. Men vi har set det før, at de er fremme nu.

Vejret i januar måned har været usædvanligt mildt, og ifølge den seneste vejrprognose fra DMI, vil de høje temperaturer fortsætte den kommende tid.

Det har fået DMI til at melde ud, at en varmerekord nærmer sig. Deres estimat er, at måneden vil ende på 5,2 grader i gennemsnit.