Flere praktikpladser til tømrerlærlinge på Sjælland, Lolland og Falster

Et større antal elever på de sjællandske erhvervsskoler og CELF på Lolland-Falster har fået en praktikplads i en bygge- og anlægsvirksomhed i 2020.

I 2020 fik flere end 2000 lærlinge en praktikplads inden for bygge og anlæg på Sjælland, Lolland og Falster. Det skriver DI Dansk Byggeri i en pressemeddelelse.

I alt indgik 385 flere elever knyttet til erhvervsskolerne EUC Sjælland, Zealand Business College, CELF, EUC Nordvestsjælland samt Roskilde Tekniske Skole en aftale med en virksomhed om en praktikplads sammenlignet med 2019.

Det står klart, efter at Børne- og Undervisningsministeriet netop har præsenteret opgørelsen over indgåede praktikpladsaftaler i 2020. Og det er en udvikling, som formand for DI Dansk Byggeri, Sjælland og Lolland-Falster, Jesper Toftebjerg Andersen, hilser velkommen.

- Jeg glæder mig over, at et større antal virksomheder har åbnet døren for lærlingene under uddannelse. Flere af vores virksomheder mangler flere faglærte, så det er glædeligt at se, at flere og flere unge og voksne har lyst til at uddanne sig inden for bygge- og anlægsbranchen, siger han.

Spændende jobmuligheder

Jesper Toftebjerg Andersen håber, at udviklingen med flere praktikpladser og større søgning mod bygge- og anlægsuddannelserne fortsætter:

- Der findes rigtig mange spændende jobmuligheder efter en erhvervsuddannelse, så jeg håber, det er en udvikling, der vil fortsætte i 2021. Der bliver nemlig nok at se frem til med blandt andet Femern-byggeriet, siger Jesper Toftebjerg Andersen.

Fordelt på de bygge- og anlægsfaglige erhvervsuddannelser er det især praktikpladser til tømrerlærlinge, der er kommet flere af. 

I 2020 er antallet af indgåede aftaler på tværs af erhvervsskolerne steget med samlet set 150, når man sammenligner med 2019. Det svarer til en stigning på 26 procent.