Fiskere får lov at hive flere fladfisk op af tysk farvand

Danske fiskere kan få lov til at beholde flere af de fladfisk, der samles op i den tyske del af Østersøen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Danske fiskere i den tyske del af Østersøen skal fremover ikke smide nær så mange fisk tilbage i havet.

En ny aftale mellem Danmark og Tyskland udvider, hvilke fisk de danske fiskere kan få lov at tage med hjem for at sælge.

Det oplyser Miljø- og Fødevareministeriet.

Hidtil har aftalen været, at danske fiskere, som fisker i tysk farvand i Østersøen, må beholde de rødspætter, som fiskerne får op i båden. Men alt andet skulle tilbage i havet.

Fremover må fiskerne også beholde andre fladfisk end rødspætterne og tage dem med hjem til salg.

Dermed kan fiskerne få flere fisk, de kan sælge, uden at de skal sejle oftere ud.

Håber såret heler lidt

I den pågældende del af Østersøen er fangst og salg af torsk grundpillerne i mange fiskeres økonomi. Men i de seneste år har fiskerne fået færre kvoter til at fange torsk.

Kim Kær Hansen, formand for Klintholm Havn Fiskeriforening, håber, at den nye aftale kan hjælpe med at gøre situationen bedre for pressede fiskere.
Kim Kær Hansen, formand for Klintholm Havn Fiskeriforening, håber, at den nye aftale kan hjælpe med at gøre situationen bedre for pressede fiskere. Foto: Danmarks Fiskeriforening

Mængden af kvoter er noget, der forhandles på plads mellem Danmark og de øvrige af EU's medlemslande og EU-Kommissionen.

Læs også
Lystfiskeri har kronede dage – lokale butikker sælger dobbelt så meget udstyr som sidste år
Læs også
Lystfiskeri har kronede dage – lokale butikker sælger dobbelt så meget udstyr som sidste år

Derfor håber Kim Kær Hansen, der er formand for Klintholm Havn Fiskeriforening og næstformand i Danmarks Fiskeriforening, at den nye aftale kan hele lidt af såret fra de tabte torskeindtægter.

- De senere år har danske fiskere lidt under lavere kvoter på hovedarten, som er torsk. Derfor er det kærkomment med alle de fisk, som kommer med som bifangst, siger han.

Begrænset antal tilladelser

Aftalen mellem Danmark og Tyskland er ikke ubegrænset. Der er et vist antal tilladelser, som danske fiskere kan søge om at få.

I første omgang er den nye aftale blevet til en bekendtgørelse, som nu kommer i en høring. Regeringen forventer, at fiskerne kan sende deres ansøgninger fra november.

- Det er en hård tid for fiskerne i Østersøen med vigende kvoter og restriktioner på torskefiskeriet, men aftalen kan forhåbentlig give dem et løft i den rigtige retning, siger fiskeriminister Mogens Jensen (S).

/ritzau/


Nyhedsoverblik