Færdselsstyrelsen overtager køreprøverne - her kan du gå til køreprøve fra 1. oktober

Færdselsstyrelsen overtager fra 1. oktober afviklingen af køreprøver fra Politiet. Nu ligger byerne til køreprøver fast.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Fra 1. oktober 2021 vil det ikke længere være en prøvesagkyndig fra Politiet, man vil møde, når man tager sin køreprøve.

Fra starten af oktober overtager Færdselsstyrelsen både de teoretiske og praktiske prøver i forbindelse med erhvervelse af et kørekort. Det skriver Færdselsstyrelsen i en pressemeddelelse. 

Hidtil har det været en af politiets opgaver, men som en del af politiforliget i december 2020, blev det besluttet, at Færdselsstyrelsen skal overtage køreprøveafviklingen.

Nu er de 57 byer på landsplan, hvor man kan komme til prøve, fundet. Her i regionen drejer det sig om Holbæk, Kalundborg, Næstved, Slagelse, Ringsted, Vordingborg, Nakskov, Maribo og Nykøbing Falster.

- Det er en stor livsbegivenhed for rigtig mange at tage et kørekort, og jeg glæder mig over, at landkortet for prøveafviklingen nu er på plads – og over at vi kan fastholde køreprøveafviklingen lokalt, så det bliver muligt for alle danskere at gå til køreprøve inden for en rimelig radius fra deres hjem, siger transportminister, Benny Engelbrecht (S), i pressemeddelelsen.

Læs også
Køreskoler genåbner til mangel på køreprøver - elever risikerer mange ekstra-lektioner
Læs også
Køreskoler genåbner til mangel på køreprøver - elever risikerer mange ekstra-lektioner


Så tæt på som muligt

Arbejdet med at finde ud af, hvilke byer der skal afvikles prøver i, har været i gang siden politiforliget blev besluttet.

En af de væsenligste kriterier, i forhold til valg af byer, har været, hvilke byer, der ligger tæt på så mange borgere som muligt. 

-Det er altid en afvejning, hvor man kommer flest borgere til gavn. Og der vil være kompromisser undervejs. Men med de 57 faste steder, Færdselsstyrelsen kommer til at afvikle køreprøver fra, mener jeg, at vi er så tæt på så mange som muligt. Og det glæder mig. Og over de kommende år er ambitionen også, at vi kan komme endnu tættere på endnu flere, siger direktør i Færdselsstyrelsen, Stefan Søsted, i pressemeddelelsen.

Derudover har man sammenlignet stederne i forhold til, hvor Politet har haft afviklet køreprøver.

Forbedringer på vej

Ambitionen er på sigt, at man vil modernisere og digitalisere kørekortområdet. I første omgang handler det dog om at fastholde driften. Ventetiden på kørekort vil dog ikke falde med det samme.

- Det giver rigtig god mening at samle en række færdselsopgaver i Færdselsstyrelsen. Når opgaven med køreprøverne er samlet, er der også bedre mulighed for at flytte rundt på ressourcerne alt efter, hvor behovet er størst. Det er dog vigtig at holde fast i, at der er et meget stort arbejde forude med modernisering af kørekortområdet. Det vil på sigt give borgerne en enklere og mere tidssvarende service for deres penge, og forhåbentligt nedbringe ventetiderne på områderne. Men det tager tid, og derfor er det også vigtigt at vi fra politisk hold ikke skaber urealistiske forventninger, for vi må regne med en overgangsperiode på 1-2 år, før borgerne for alvor vil opleve forbedringer, siger Benny Engelbrecht.

Udover de 57 byer forventer styrelsen at videreføre en ordning med op mod 100 øvrige steder, som hidtil har haft samarbejde med politiet om afvikling af praktiske prøver for kørekort til knallert, motorcykel, tunge køretøjer, påhængsvogne, busser og traktorer.

Skal man til at tage kørekort, skal man fortsat henvende sig til en lokal kørelærer og ansøge om kørekort via kommunen.

Her kan du tage køreprøve i regionen fra 1. oktober

- Holbæk

- Kalundborg

- Næstved

- Slagelse 

- Ringsted

- Vordingborg

- Nakskov

- Maribo

- Nykøbing Falster