Er din kat ikke mærket? Så kan naboen tage den

Det bliver afgørende for katteejere, at de har deres kat registreret korrekt, hvis de vil beholde ejerskabet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En ID-mærkning bliver nu obligatorisk for alle katte. Den 1. juli 2021 træder en ny lov på området nemlig i kraft.

Den betyder, at alle katte, der ikke er ID-mærkede kan optages af enhver. Det oplyser Kattens Værn i en pressemeddelelse.

- Jeg har for Kattens Værn deltaget i arbejdet for lovændringer for katte samt en kattelov i mere end ti år. Vi har forsøgt at få Folketinget til at lytte gennem underskriftindsamlinger, talrige forhandlinger med hele fem fødevareministre, dyreværnsordfører for folketingets partier og andre medlemmer, siger Mogens Wilbert, der er bestyrelsesformand for Kattens Værn i pressemeddelelsen.

Lovændringen får følgende betydning:

Og nu er det så lykkedes at få ligestillet katten med hunden, hvad angår mærkning.

- Nu kan vi høste én af de første frugter fra et langvarigt stykke arbejde, som vi nu kan bygge videre på, siger Mogens Wilbert. 

Den nye lovændring betyder, at det er altafgørende, at få sin kat ID-mærket, for at sikre, at man kan bevise, at man ejer katten.

I den forbindelse er det vigtigt at sørge for, at der er tale om en korrekt mærkning i eksempelvis øret, en chip eller i halsbåndet.

Finder man en kat, der er mærket, skal man kontakte ejeren. Indenfor 24 timer skal katten afhentes – ellers overgår kattens ejerskab til den, der har fundet katten.