Enigt regionsråd stemte for en sygehusfusion

Den længe ventede sygehusfusion blev tirsdag aften vedtaget af regionsrådet. Der skal være fokus på patienter og medarbejdere i sammenlægningen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Tirsdag aften vedtog et enigt regionsråd i Region Sjælland, at Nykøbing Falsters sygehusledelse skal fusionere med Sjællands Universitetshospital.

Regionrådsformand Heino Knudsen (S) mener, det nødvendigt for at sikre den bedste fremtid for regionens sygehuse:

- Vi skal handle inden sygehusvæsnet kommer helt i knæ, sagde han på mødet. 

- Så det er nødvendigt, at vi tør skifte kurs og sikre fundamentet til fremtiden, og at vi kan give vores patienter den bedste behandling. 

SF stemte for, dog med specifikke ønsker og forventninger til processen, sagde Jette Leth Buhl (SF).

- Vi skal udvikle og arbejde sammen med kommunerne. Vi skal ikke demonstrere, at Region Sjælland kan gøre det, som de vil. Vi skal gå i ydmyg dialog, siger hun.

Hos Radikale var der også opbakning, fortalte Anne Møller Ronex (R). Hun mente, at det er vigtigt at borgere kan blive behandlet tæt på deres hjem.

- Flyt den faglige viden, i stedet for at flytte patienterne, sagde hun.

Fokus på medarbejdere

Samtidig ville Enhedslisten gerne komme personalet i møde, der kunne være bange for, at de blev tvunget til at arbejde på et sygehus langt fra deres kommune. 

Det fortæller Carli Hækkerup (EL).

Derfor bør medarbejderne være med i den nye proces:

- Jeg ser ikke, at det ligger i kortene, at folk bliver tvangsforflyttet. Vi skal have stærke faglige miljøer. Blandt medarbejderne er der en vilje og et ønske om, at tingene skal lykkes. Vi vil det for deres og patienternes skyld, siger hun.

Læs også
Regionsrådsformand forsvarer fusion: - Vi har fokus på at styrke sygehuset
Læs også
Regionsrådsformand forsvarer fusion: - Vi har fokus på at styrke sygehuset

Regionrådsformand Heino Knudsen (S) fortæller, at der som en del af fusionen vil være et styrket fokus på at ansætte flere medarbejdere.

- Hvis vi skal lykkes, må vi gentænke strategier for at sikre rekruttering og fastholdelse. De skal afspejle arbejdsmarkedets krav til en moderne organisation. Vi vil igangsætte et nyt udviklingsprogram, siger han og tilføjer:

Læs også
- Det er begyndelsen til enden for Nykøbing Falster Sygehus
Læs også
- Det er begyndelsen til enden for Nykøbing Falster Sygehus

- Fusionen skal gennemføres for at skabe en styrkeposition indenfor medicinske specialer og det handler om at sikre faglige miljøer, der kan sprede sig ud i hele vores region.

Heino Knudsen mener at sammenlægningen handler om solidaritet imellem sygehusene i Region Sjælland.

- I dag har vi en struktur, hvor man passer sig selv, og ikke forholder sig helt så meget til, at nabosygehuset har det rigtig svært, siger han. 


Nyhedsoverblik