Efterskoler og højskoler åbner på mandag - på Stevns glæder de sig helt vildt

Ny genåbningsaftale sikrer, at efterskole- og højskoleelever kan vende tilbage til skolerne i næste uge.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Regeringen og støttepartierne har indgået en aftale, der blandt andet giver højskole- og efterskoleelever mulighed for at komme tilbage i skole fra på mandag.

Også afgangselever i grundskoler og på ungdoms- og voksenuddannelser vender tilbage med reduceret fremmøde, oplyser Justitsministeriet i en pressemeddelelse:

På baggrund af Epidemikommissionens vurdering lægges der nu op til, at følgende kan genåbne pr. 15. marts 2021: Efterskoler mv.* og højskoler (lange kurser) åbner i hele landet, står der i pressemeddelelsen.

Også regionens afgangselever i grundskoler samt på ungdoms- og voksenuddannelser kan vende tilbage med 50 pct. fremmøde (dvs. hver anden uge) efter samme model som åbningen i Nordjylland og Vestjylland, står der i pressemeddelelsen.

Begejstret forstander

Den nye aftale glæder Carlo Mathiasen, der er forstander på Gymnastikefterskolen Stevns.

- Det er stort. Vi glæder os helt vildt til, at de kommer retur, og vi er max klar til at tage imod dem. Vi har det ligesom resten af samfundet, vi skal også passe på hinanden, og vi skal også sørge for, at smitten ikke bliver bredt længere ud.

Kan det godt forsvares, at der kommer 187 elever tilbage på skolen?

- Det kan du tro, og hvis du havde spurgt mig for to måneder siden, ville jeg have svaret det samme. Vi kan leve i en boble, og vi laver retningslinjer, der betyder, at man ikke cykler hen til købmanden eller ind til Rødvig. Vi er her, og vi får Falck ud for at teste to gange om ugen, så jeg er sikker på, at vi kan gøre det så ansvarligt, så selv Magnus Heunicke bliver overrasket, siger forstanderen. 

SF vil have yderligere genåbning efter påske

Ifølge sundhedsminister Magnus Heunicke (S) vinder den britiske coronavariant B117 stadig frem i Danmark, men kontakttallet for den generelle coronaepidemi er beregnet til 1,0, og det betyder, at der er grundlag for at foretage yderligere genåbning.

Tidligere i dag skrev folketingsmedlem og gruppeordfører i SF, Jacob Mark, på Facebook, at der er brug for en akut genåbningsplan for landets unge, efter at større børneorganisationer har slået alarm over den stigende mistrivsel under nedlukningen. 

- Vi arbejder for at få resten af de unge afsted efter påske, skriver han i opslaget.