Efter flere tyverier af brændstof – OK udlover dusør

Energiselskabet OK udlover en dusør på 5.000 kroner, der kan føre til gerningsmændene bag flere tyverier mod deres tankstationer.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Tyverierne har stået på i flere måneder, det første fandt sted tilbage i marts. Siden da har ukendte gerningsmænd stjålet tusindvis af liter diesel fra OK-tankstationer flere steder på Sjælland.

Alle tyverierne er foregået om natten. Her er der set en hvid varevogn på flere overvågningsbilleder, som er kørt hen til tanken og suget de mange liter brændstof op. I gennemsnit er der tale om 1000 liter.

I alt har der været 14 tyverier på Sjælland.

- Vi synes, det er ærgerligt, at der er nogen, der ikke kan kende forskel på dit og mit. Vi er et kundeejet selskab, så det her går ud over mange mennesker, siger Martin Holdt Nielsen, afdelingsleder i OK, i en pressemeddelelse.

De mange uopklarede tyverier får nu virksomheden til at udlove en dusør på 5.000 kroner til borgere, der kan give politiet afgørende oplysninger, som kan føre til opklaring af sagen. 

Ingen spor at gå efter

Midt- og Vestsjællands Politi bekræfter overfor TV2 ØST, at det har fået en del anmeldelser om tyverier fra OK-tankanlæg.

- Det er generelt ikke mange af den her type sager, vi har. Vi kan se, at det især er OK’s tankanlæg, det er gået ud over - måske fordi, man har specialiseret sig i at gå efter deres tanke.

- Typisk er det tankanlæg på landet, hvor man kan gøre det uset, fordi der ikke er så mange mennesker om natten, siger kommunikationsmedarbejde Charlotte Tornquist.

Ved et af tyverierne blev 3.000 liter brændstof stjålet.

- Det, som gør det svært at efterforske, er, at de ikke rigtig efterlader nogen spor. De skaffer sig adgang, suger op fra tanken og efterlader stedet igen som det så ud, siger Charlotte Tornquist.

Brændstoftyverier

Hvis man har oplysninger om tyverierne, kan man ringe til politiet på 1 1 4. Ser man derimod noget mistænkeligt, opfordrer politiet til at ringe 1 1 2.

- Man må gerne gøre sig nogle observationer om køretøj, registreringsnummer, antal personer eller særlige kendetegn, så vi har noget mere at gå efter, siger Charlotte Tornquist.