¨

DSB tilbyder pendlere to måneders gratis transport

03:37

Fem måneders sporarbejde mellem Ringsted og Næstved er blevet udvidet til otte måneder, allerede inden arbejdet er gået i gang. Pendlerne kan se frem til mindst en times ekstra rejsetid om dagen Video: Jan Vinholdt

DSB tilbyder pendlere to måneders gratis transport som kompensation, når Banedanmark lukker for togtransport fra Næstved til Ringsted i otte måneder

Mange pendlere har været trætte af Banedanmark og deres historisk lange sporarbejde som følge af Ringsted-Femern-banen.

Men nu er DSB klar med en kompensation til de pressede pendlere på Sydbanen, når Banedanmark lukker for al togtransporten fra Næstved til Ringsted i otte måneder fra den 28. marts til 29. november.

Der vil fremover kun være et par dage - typisk over en weekend - hvor vi er tvunget til at spærre for togtrafik

Klaus S. Jørgensen, projektdirektør i Banedanmark

DSB tilbyder nemlig pendlere to måneders gratis transport. Det skriver sn.dk.

- Det er første gang, vi yder to måneders kompensation til vores faste pendlere. Og det er første gang, vi melder det ud, fortalte DSB's informationschef Tony Bispeskov ifølge avisen på et møde tirsdag i Glumsø.

DSB har dermed erkendt, at pendlerne bliver ekstraordinært pressede, når toget skiftes ud med togbusser, og rejsetiden til arbejdspladserne i hovedstadsområdet forlænges betragteligt.

Fremover vil det kun være et par dage

Den gode nyhed er, at når de otte anstrengende måneder er forbi, så kommer der ikke flere togspærringer mellem Vordingborg i syd og København i nord. Modsat nede på Falster, der står overfor nye trafikale udfordringer også i 2021.

- Vi vil ikke se noget tilsvarende, som den lukkeperiode vi står overfor lige om lidt. Der vil fremover kun være et par dage - typisk over en weekend - hvor vi er tvunget til at spærre for togtrafik. Det kan jeg garantere, sagde projektdirektør i Banedanmark, Klaus S. Jørgensen til Sjællandske.

Grafik: Nick Abildgaard - TV2 ØST.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App