DMI varsler om meget farligt vejr - stormen Malik rammer Sjælland med orkanstyrke

DMI har udsendt deres mest alvorlige farevarsel i forbindelse med stormen Malik, der lørdag aften rammer vores område med orkanstyrke. Oversvømmelser vurderes at være den mest alvorlige trussel.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det hører til sjældenhederne, at DMI udsender varsel om meget farligt vejr i TV2 ØSTs sendeområde.

Det er dog præcist, hvad de gjorde fredag middag, hvor der blev udsendt varsel om meget farligt vejr her i regionen.

Der er tale om en såkaldt kategori 3-advarsel, der er udsendt for Isefjorden og Holbæk Fjord. Derudover er også Roskilde Fjord omfattet af varslet.

- Vi venter op til 1,9 meter forhøjet vandstand, så det er ret alvorligt, siger vagthavende meteorolog Mette Zhang fra DMI til TV2 ØST.

Storm kan vælte træer

DMI advarer i forbindelse med varslet om omfattende oversvømmelser af kystegne og betydelige skader på kystsikring og bygninger i nærheden af vandet. Desuden advarer de borgerne mod at nærme sig vandet i de berørte områder.

Den forhøjede vandstand ventes at toppe natten til søndag i forbindelse med stormvejret Malik, der kan ramme med orkanstyrke i vindstødene.

I TV2 ØSTs sendeområde ventes blæsten at blive værst i Kalundborg og Odsherred Kommuner. 

I den forbindelse advarer DMI om, at tagsten kan blæse ned, træer kan vælte og store grene knække af. Samtidig kan trafikken blive påvirket af den voldsomme vind

- Hvis man kigger på vindfeltet i modellen, så bliver det ret voldsomt i især kystegnene. Vinden ligger på orkanstyrke på op til 35 meter i sekundet i vindstødene. Inde i landet bliver det dog nok kun stormende kuling med vindstød af stormstyrke, siger Mette Zhang.

Trafik kan blive ramt

Hun forventer generelt, at samfundet vil blive påvirket under stormen.

- Det er meget sandsynligt, at der kommer restriktioner på broerne, men det er nok noget, som man vurderer løbende i forhold til vindretningen. 

Vindstød på 35 meter i sekundet svarer til 126 kilometer i timen - næsten lig den højeste tilladte hastighed på motorvejene.

Stormvarslet for hele TV2 ØSTs sendeområde gælder fra lørdag klokken 15.00 til søndag morgen klokken 09.00. 

Det voldsomme varsel om orkan i Nordvestsjælland gælder fra klokken 23.00 lørdag aften til 09.00 søndag morgen, mens varslet om oversvømmelser i blandt andet Isefjorden, Holbæk Fjord og Roskilde Fjord gælder fra søndag klokken 01.00 og frem til klokken 05.00 mandag morgen.