DMI: Ustadigt vejr fortsætter i den kommende uge og helt ind i august

Vejret er gået i hak, og officielle sommerdage med over 25 grader er langt væk, vurderer DMI.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Søndag blev endnu en ustadig sommerdag med en del regn med enkelte tordenbyger først på dagen og så et skifte til tørt vejr med solstrejf sidst på eftermiddagen.

Regionalt faldt der i Vest- og Sydsjælland samt Lolland og Falster i gennemsnit 5,1 millimeter regn i tidsrummet 00-15, mens der i kommunerne enten faldt lidt mere eller lidt mindre regn. Eksempelvis oplevede Vordingborg at få 6,1 millimeter regn og Odsherred 4,3 millimeter regn.

Det fortæller Mette Zhang, vagthavende meteorolog ved DMI.

Det udstadige vejr fortsætter ind i de første dage af den kommende uge. 

- Det vil være lidt i samme dur, må jeg desværre nok indrømme. Mandag kan der komme byger sidst på dagen, tirsdag ser mest tør ud, mens der onsdag vil komme regn igen fra vest, siger Mette Zhang. 

- Står prognoserne til troende, og er vi heldige, de holder, får vi et mere stabilt og tørt vejr op til weekenden, der ser lun ud. 

August tegner til at blive udstadig

Håber man at få decideret sommerdage med 25,1 grader i august, er der overvejende sandsynlighed for at blive slemt skuffet. 

- Det ser ud til, at vejret er gået i hak. August tegner til at blive udstadig og lavtrykspræget, hvor der dog godt kan komme enkelte dage med højtryk.  Der vil dog nok ikke komme mange dage med over 25 grader, hvis nogen overhovedet, siger Mette Zhang.