DMI: Et bælte af snevejr driver ind over den sydlige del af regionen

Det er en smal stribe med kraftigt snevejr, der rammer vores region tirsdag. Den rammer fra Møn i nord til Sydvestlolland i syd.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- Det er et meget lokalt snevejr - med en meget skarp markeret grænse til de områder, hvor det måske blæser, men hvor der i øvrigt er sol og næsten blå himmel.

Sådan siger DMIs vagthavende meteorolog Frank Nielsen til TV2 ØST tirsdag formiddag.

Her er det varslede uvejr nu gået i land i området syd for Farøbroen.

- Det er et bælte af snebyger, der dannes ude over Østersøen, og som perler på en snor driver ind over fra øst. Det er et fænomen, som svenskerne kalder en snekanon, siger han.

Han vurderer på nuværende tidspunkt, at der vil falde yderligere 15 centimeter sne, hvor der falder mest i løbet af dagen.

Politi: Det går fint

Indtil videre giver sneen ikke større problemer i trafikken. Det siger vagtchef Kent Edvardsen fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi til TV2 ØST.

- Indtil videre har der kun været meldinger om et uheld. Det var en personbil, der kørte op bagi en lastbil, og der skete kun materiel skade, siger han.

Han opfordrer dog kraftigt alle bilister til at huske deres sunde fornuft og køre efter forholdene, hvis man skal ud i vejret.

- Det er en rigtig god idé at huske på at holde god afstand, og huske, at man ikke har den samme bremseafstand på sne som på sort asfalt, siger han.

Han understreger dog, at de fleste veje ser fornuftige ud set fra politiets synspunkt. Eksempelvis kører trafikken over Farøbroerne helt som normalt.

Ikke alle områder bliver ramt

DMI har på forhånd udsendt et varsel om farligt vejr - det næsthøjeste trin på DMIs skala over vejradvarsler. 

Frank Nielsen fra DMI understreger dog, at det ikke er sikkert, at hele varslingsområdet rent faktisk kommer til at se snevejr tirsdag.

- Små ændringer i vindretningen kan betyde, at snevejret rammer anderledes. Men som det ser ud lige nu, så tror jeg for eksempel hverken Vordingborg eller Nakskov rammes af sneen, siger han, og peger på, at den nordlige og vestlige del af Lolland også vil gå fri.

Han fortæller, at måske også Sejerø kan blive ramt af sne i løbet af dagen.

- Der er ved at blive dannet nogle byger ude over Kattegat - men kan godt være, at de ikke rammer Sejerø, og de i stedet kun kommer til at give sne til jyderne, siger han.

Alt i alt skulle vejret dog give færre problemer onsdag end tirsdag.

- I løbet af aftenen og natten venter jeg, at blæsten lægger sig og det betyder, at de aktuelle problemer med snefygning ventes at være løst i morgen tidlig, siger han.