DMI advarer om storm i weekenden

Danmark kan i weekenden måske blive ramt af årets første storm. DMI advarer om risiko for vind af stormstyrke i Odsherred, Kalundborg og Slagelse.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Et dybt og omfattende lavtryk rammer Danmark på søndag og kan resultere i storm.

Danmarks Meteorologiske Institut, DMI, har netop udsendt et varsel på Twitter for stormende kuling med vindstød af stormstyrke fra søndag eftermiddag.

Rammer især det vestlige Sjælland

Lavtrykket ventes at passere lige nord for Skotland på en nordøstlig bane op mod Nordskandinavien søndag eftermiddag. De tilhørende fronter med regn og kraftig blæst vil passere Danmark i løbet af søndagen og nat til mandag.

Fra søndag formiddag ventes middelvind op til stormende kuling fra sydsydvest ved Vestkysten, med vindstød af stormstyrke. I løbet af dagen breder den kraftige vind sig østpå til resten af landet, men det er endnu noget usikkert hvor kraftig vinden bliver.

Men der forventes mange steder i landet vindstød af stormstyrke. Ifølge DMI's prognoser er det især Odsherred, Kalundborg og Slagelse der rammes.

Prognoser kan ændre sig

Der er dog endnu lidt usikkerhed om, hvor kraftig vinden bliver. Prognoserne kan derfor ændre sig til en decideret storm i middelvinden, men omvendt kan der også skrues noget ned for vinden.

Det er også usikkert præcist hvilke dele af landet, der bliver hårdest ramt af den kraftige vind. I første omgang har DMI grafisk kun angivet den vestligste del af landet som en risikozone, men dette område kan ændre sig, når nye prognoser kommer.

De kommende dage opdaterer DMI løbende med bud på vejrudviklingen. Et decideret varsel kommer dog evt. først ud ca. 36 timer før.