DMI advarer om risiko for kraftig regn - her kan det blive værst

Der er risiko for meget regn i løbet af onsdagen. Nogle steder er dog mere udsatte end andre for at opleve hårdt vejr.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Skal du ud onsdag aften, så husk regntøjet. 

DMI har nemlig udsendt et såkaldt risikovarsel om mulighed for kraftig regn.

- Ifølge vores modeller, så kommer der ret meget vand mange steder. Prognoserne ændrer sig hele tiden, men alt tyder på, at det især bliver ret slemt onsdag aften, siger vagthavende meteorolog Frank Nielsen fra DMI.

Kommer fra syd

Han fortæller, at der netop nu er ved at udvikle sig nogle kraftige lavtryk i det vestlige Frankrig og i det sydlige England - og det er dem, der har kurs mod Danmark.

- I forbindelse med lavtrykkene dannes der nogle fronter. Vi venter, at den første regn rammer Storebælt omkring klokken 11.00 i morgen. Det vil være ret let regn - men fra omkring klokken 14.00 vil det regne mange steder, fortæller Frank Nielsen.

I forbindelse med fronterne kan dannes en række tordenbyger - og det er i forbindelse med dem, at der kan komme særlig megen regn.

- Det er endnu usikkert, men vores forventning er, at det er mellem klokken 18.00 og 21.00, at der vil være mest gang i regnvejret. Det kan blive ret voldsomme regnbyger. Ved 23.00-24.00-tiden vil det dog langsomt klinge af igen, siger han.

Her bliver det værst

DMI forventer, at der de fleste steder vil falde mellem 10 og 15 millimeter regn. Nogle steder vil der dog falde mellem 25-30 millimeter regn på et par timer.

- Det kommer til at ligge et sted imellem kraftig regn og skybrud. Kraftig regn defineres som mere regn end 25 millimeter regn på seks timer, mens skybrud er 15 millimeter regn indenfor en halv time, fortæller han.

Med risikomeldingen fra DMI gøres opmærksom på, at lavtliggende områder som for eksempel kældre, vejbaner og viadukter kan blive oversvømmet. Samtidig kan vandet give problemer i trafikken. Det vil dog være meget lokalt, hvis der opstår den slags problemer, siger Frank Nielsen.

Alt tyder lige nu ifølge Frank Nielsen på, at vejret bliver værst i den nordvestlige del af regionen.

- Det er stadig for tidligt at sige med sikkerhed, fordi prognoserne ændrer sig meget lige nu - men der ser ud til at det bliver værst i den nordvestlige del af regionen - fra Holbæk ned mod Slagelse og Korsør, siger han.