Disse kommuner gør ekstra corona-rent på skoler og i daginstitutioner

TV2 ØST har spurgt samtlige 12 kommuner i sendeområdet, om de stadig gør ekstra rent på skoler og i dagtilbud i kampen mod coronavirus.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Dørhåndtag, gelændere, borde og toiletkummer på skoler og i daginstitutioner får en ekstra daglig rengøring i Sorø Kommune.

quote Det koster cirka en halv million om måneden at gå op på det rengøringsniveu, vi har nu. Det er super vigtige penge at bruge.

Henrik Madsen, Børne- og Familiechef, Sorø Kommune

Kommunen havde ellers skruet ned for rengøringsniveauet efter sommerferien, men 1. oktober skruede kommunen op igen.

- Vi kan se, verden har ændret sig lidt, ikke mindst i september, og på det grundlag har vi så vendt tilbage til det niveau, vi havde før sommerferien, fortæller Henrik Madsen, børne- og  familiechef i Sorø Kommune med hentydning til de noget større smittetal, der var i september.

Ingen ekstra rengøring i Kalundborg

Retningslinjerne fra Sundhedsstyrelsen siger ellers blot, at kontaktflader bør gøres rent minimum én gang om dagen. I foråret, da skolerne genåbnede efter nedlukningen, var der krav om to daglige rengøringer, men sådan er det altså ikke mere.

Sorø og ni andre kommuner her i landsdelen mener dog ikke, at én daglig rengøring af kontaktflader er nok. Det viser en rundspørge, TV2 ØST har lavet.

De to kommuner, der stikker ud, er Næstved og Kalundborg.

I Næstved er det kun skolerne, der får en daglig ekstra rengøring af kontaktflader, mens daginstitutionerne kun får én daglig rengøring. I Kalundborg Kommune har man skruet helt ned og har kun én daglig rengøring i både skoler og dagtilbud.

Koster en halv million om måneden

Fem ud af seks folkeskoler i Sorø Kommune har haft tilfælde af coronavirus indenfor dørene, og også både daginstitutioner og dagplejen har haft børn eller voksne med covid-19.

- Det var jo en indikator for, at der var behov for at gøre noget, siger Henrik Madsen.

Det koster cirka en halv million om måneden at gøre kontaktfladerne rent en ekstra gang om dagen på skoler og i dagtilbud i Sorø kommune.

- Det er super vigtige penge at bruge. Måske bliver vi kompenseret af staten, ligesom vi gjorde i foråret, det ved vi ikke, men det har ikke været afgørende for os. Det afgørende har været at lave den rigtige løsning, siger Henrik Madsen

Retningslinjer for rengøring på skoler