Det er højsæson for støjklager - politiet opfordrer til at skrue ned for musikken

Mens sommeren indtager Danmark, rykker festen og musikken udenfor i parker og private haver. Det giver travlhed hos politiet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Det er næppe alle, der i de sene aftentimer nyder tonerne af Nickelback, Rollo & King eller tung techno fra et udendørs anlæg med volumen på sit højeste.

quote Folk fester på livet løs, det er helt vildt

Kent Edvardsen, vagtchef ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

Sommervejret lokker feststemte personer udenfor, og lige nu er det højsæson for støjklager.

Det mærker man især hos Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, som det seneste døgn har haft travlt med at få folk til at skrue ned for musikken.

- Vi har haft rigtig mange sager om musik til ulempe. Folk fester på livet løs, det er helt vildt, siger Kent Edvardsen, vagtchef ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Risikerer bøde på 1.000 kroner

Politiet rykkede blandt andet ud til private haver i parcelhuskvarterer, lejlighedskomplekser og offentlige steder i Næstved, Slagelse og Vordingborg.

- Folk står med store boomblastere, som bare banker derudaf, siger Kent Edvardsen og tilføjer:

- Det er tankevækkende, at folk ikke tager hensyn til hinanden og sørger for, at der er plads til alle, siger Kent Edvardsen.

HVAD KAN DU GØRE MOD NABOSTØJ?

Hvis du har problemer med din nabo på grund af støj fra høj musik, plæneklippere eller anden form for støj, kan du i første omgang gøre din nabo opmærksom på, at støjen generer dig. Hjælper det ikke, gælder der forskellige regler for, hvordan du kan klage:

 

  • Hvis du bor i en privatudlejningsbolig, kan du prøve at kontakte din udlejer, da udlejer skal sikre, at der hersker en god stemning i ejendommen. Hvis din nabo hverken reagerer på din klage eller udlejers krav om ordentlig opførsel, kan udlejer opsige din nabos lejemål.
     
  • Hvis du bor i et alment boligbyggeri, kan du kontakte kommunens beboerklagenævn. Klagenævnet har til formål at afgøre tvister mellem beboere i det almene boligbyggeri.
     
  • Hvis du bor i en ejerbolig og ønsker at klage over en anden ejerbolig, kan du kontakte grundejer-, ejerlejligheds- eller andelsboligforeningen, alt efter hvilken boligtype du bor i.
     
  • Hvis du er akut generet af støj, og det ikke hjælper med venlige henstillinger, kan du kontakte politiet. Kommunen kan oplyse om reglerne, hvis du er generet af støj fra naboens varmepumpe, plæneklipper, motorsav, hanegal eller lignende.


Kilde: Borger.dk.

Både i Slagelse og Næstved advarede politiet om at beslaglægge anlægget, hvis der ikke blev skruet ned for festen. Den anbefaling blev fulgt begge steder, og politiet har ikke udskrevet nogen bøder i forbindelse med støjklagerne.

Der blev heller ikke uddelt nogen bøder i forbindelse med forsamlingsforbuddet, hvor maksimalt ti personer må opholde sig i en gruppe for at forhindre eventuel smittespredning af coronavirus.

10458849_1533030236927017_8848904887789281003_n.jpg
Læs også
Frustrerede borgere klager over naboernes høje musik
10458849_1533030236927017_8848904887789281003_n.jpg
Læs også
Frustrerede borgere klager over naboernes høje musik

- De er ikke for mange, de spiller bare for høj musik, siger Kent Edvardsen.

Første gang, der anmeldes om høj musik, giver politiet en påtale. Gentager overtrædelsen sig, kan det ende med bøder på 500 til 1.000 kroner. 


Nyhedsoverblik