Det er højsæson for støjklager - politiet opfordrer til at skrue ned for musikken

Mens sommeren indtager Danmark, rykker festen og musikken udenfor i parker og private haver. Det giver travlhed hos politiet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det er næppe alle, der i de sene aftentimer nyder tonerne af Nickelback, Rollo & King eller tung techno fra et udendørs anlæg med volumen på sit højeste.

quote Folk fester på livet løs, det er helt vildt

Kent Edvardsen, vagtchef ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

Sommervejret lokker feststemte personer udenfor, og lige nu er det højsæson for støjklager.

Det mærker man især hos Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, som det seneste døgn har haft travlt med at få folk til at skrue ned for musikken.

- Vi har haft rigtig mange sager om musik til ulempe. Folk fester på livet løs, det er helt vildt, siger Kent Edvardsen, vagtchef ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Risikerer bøde på 1.000 kroner

Politiet rykkede blandt andet ud til private haver i parcelhuskvarterer, lejlighedskomplekser og offentlige steder i Næstved, Slagelse og Vordingborg.

- Folk står med store boomblastere, som bare banker derudaf, siger Kent Edvardsen og tilføjer:

- Det er tankevækkende, at folk ikke tager hensyn til hinanden og sørger for, at der er plads til alle, siger Kent Edvardsen.

HVAD KAN DU GØRE MOD NABOSTØJ?

Både i Slagelse og Næstved advarede politiet om at beslaglægge anlægget, hvis der ikke blev skruet ned for festen. Den anbefaling blev fulgt begge steder, og politiet har ikke udskrevet nogen bøder i forbindelse med støjklagerne.

Der blev heller ikke uddelt nogen bøder i forbindelse med forsamlingsforbuddet, hvor maksimalt ti personer må opholde sig i en gruppe for at forhindre eventuel smittespredning af coronavirus.

- De er ikke for mange, de spiller bare for høj musik, siger Kent Edvardsen.

Første gang, der anmeldes om høj musik, giver politiet en påtale. Gentager overtrædelsen sig, kan det ende med bøder på 500 til 1.000 kroner.