Den første sne på vej imod os - vejfolkene er klar

Mandag har de første kommuner været ude for at salte vejene - og de er klar, hvis der skulle komme mere sne.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

På onsdag går vi ind i den første vintermåned, og det kan mærkes på vejret. Den kommende uge byder på vinterlig nedbør med risiko for sne, hvilket kunne mærkes flere steder mandag morgen.

Vordingborg Kommune planlægger at begynde at salte inden for de næste par timer. Indtil videre vil kommunen salte på gennemfartsveje, fordelingsveje og lokaleveje. Det oplyser Kim Meyer fra vintertjenesten fra Vordingborg Kommune. Kim Meyer forventer ikke, at der vil komme nogle udfordringer i trafikken.

- Man skal dog være opmærksom på, at vi ikke salter på vores fordelingsveje mellem klokken 22 og 04 eller på vores lokaleveje mellem klokken 15.30 og 07 næste morgen, fortæller Kim Meyer.

Odsherred saltede for første gang i nat

Odsherred Kommune er også begyndt at salte deres veje.

- Vi var ude at salte for første gang i nat, og der saltede vi både gennemfartsveje, fordelingsveje, lokalveje og stier, forklarer vinterkoordinatoren hos Odsherred Kommune.

Første sne. Arkivfoto.
Første sne. Arkivfoto. Foto: Conny K. Hansen

Vestsjællands Brandvæsen holder øje med kommunens 24 målestationer i døgndrift. De er især opmærksomme de næste dage, når vejene kan være fugtige.

Vær opmærksom på sjap på vejene

Vejdirektoratet vil de næste dage satse på at komme ud og salte vejene i de tidlige morgentimer over hele Sjælland. Alligevel anbefaler Carina Frandsen, teamleder hos driftcentralen hos Vejdirektoratet, at bilisterne er opmærksomme på muligt sjap på vejene. Sneplovene bliver nemlig ikke taget i brug medmindre, at sne lægger sig.

- Bilisterne skal generelt huske at orientere sig på Vejdirektoratets hjemmeside om morgenen, og så er det også en god idé at køre hjemmefra i ordentlig tid, anbefaler Carina Frandsen.