Radikale Venstre vil sende flere penge fra by til land

Radikale Venstre og partiets kommunal- og skatteordfører Katrine Olldag vil gøre fundamentalt op med udligningssystemet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Radikale Venstre er klar til at smide deres image som café lattedrikkende storbymennesker, når de træder ind i de snarlige forhandlinger om det kommunale udligningssystem.

Det skriver Sjællandske fredag.

quote Der tages generelt ikke højde nok for demografien og hvordan, den udvikler sig.

Katrine Olldag, kommunal- og skatteordfører for Radikale Venstre

- Der tages generelt ikke højde nok for demografien og hvordan, den udvikler sig. Landdistrikterne og købsstæderne i provinsen udgøres i stigende grad af ældre og børn, der giver udgifter, mens studerende, der ikke belaster de kommunale kasser, klumper sig sammen i byer, siger partiets kommunal- og skatteordfører Katrine Olldag fra Præstø, der i høj grad har været med til at forme partiets forhandlingsgrundlag, til Sjællandske.

Vil fjerne hovedstadsudligningen

De Radikale lægger blandt andet op til at fjerne hovedstadsudsligningen, fordi de 34 kommuner omkring København får dækket deres behov bedre end fattige kommuner i resten af Danmark.

- Hvis en kommune ligger i hovedstadsområdet får den 88 procent af sit strukturelle underskud (forskel mellem skatteindtægter og kommunens udgifter, red.) dækket. Hvis kommunen ligger uden for, får den groft sagt dækket 61 procent, siger Katrine Olldag.

Venstres politiske ordfører Sophie Løhde vil have regeringen ud af busken, før hun kommenterer De Radikales overvejelser.

- Vi vil se et udspil fra regeringen, før vi går ind i en diskussion om enkelte elementer, siger hun.