Coronaløb: 2.000 kvinder løber for at give stafetten videre

I disse uger løber en masse kvinder fra hele landet sammen. Men hver for sig. De videregiver en stafet til hinanden, og i dag nåede den til Vordingborg.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Omkring 2000 kvinder har arrangeret et corona-løb, hvor de løber fra by til by for at videregive en stafet til hinanden.

Stafetten startede i Aalborg i starten af april. Siden har den bevæget sig ned igennem Jylland med et smut i Tyskland for så at komme til Kolding. Derfra over Fyn videre til Lolland.

Lørdag nåede den så til Vordingborg, hvor Maria Birch Nielsen modtog stafetten. Søndag fik hun så til opgave at bringe stafetten videre til Næstved på en 18 kilometer lang rute.

- Jeg fik stafetten i går ude ved Remkolde. Jeg bor ved Lundby, og så skal jeg bringe den videre til Næstved i dag.

Stafetten er pakket ind i plastik, og inden den bliver videregravet fysisk, er den sprittet af.

Motionsfællesskab kun for kvinder

Den omtalte Facebook-gruppe, hvor kvinderne har fået kontakt til hinanden hedder ”GirlpowerbyCEP” og er et motionsfællesskab kun for kvinder.

 
  Foto: Privatfoto

Det var her i gruppen, at idéen til et fælles corona-løb blev sået.

- Jeg er med i den her gruppe inde på Facebook og så havde en af pigerne den her idé, hvor hun spurgte, om der var nogen, der var frisk på at lave en stafet ned igennem Danmark. Ud fra alle de interesserede deltagere fik hun vores postnummer, og så lavede hun en rute, siger Maria Birch Nielsen.

Stafetten ender på Bornholm. Hvornår det sker, er dog stadig uvist.

- Det kommer an på hvor mange der "sniger" sig ind, siger Maria Birch Nielsen.

- Vi vil jo gerne at der er plads i stafetten til så mange som muligt. Så hvis de kan komme på, så det passer med deres post nummer er alle kvinder meget velkommen.