Coronakrise får os til at købe flere kæledyr - internater bliver kimet ned

Dyrenes Beskyttelse oplever i øjeblikket en stigende interesse for at adoptere dyr. Den tendens kan de også mærke hos Falsters Internat.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Telefonen er rødglødende hos dyreinternater landet over i disse dage. Ifølge Dyrenes Beskyttelse er efterspørgslen på kæledyr steget markant, efter Danmark er lukket ned.

Telefonerne har ringet som aldrig før, og på mange af landets internater, er der kun få katte tilbage.

quote Efterspørgslen er rigtig stor

Jens Petersen, internatleder på Falsters Internat

- Efterspørgslen er rigtig stor. Det gælder både på katte, kaniner og marsvin, dem har vi ekstremt stor efterspørgsel på. Specielt kaniner her på det sidste, hvor folk har fremskyndet nogle projekter, som de måske havde planlagt til sommer eller lignende. Det har de så gjort i den her tid, imens de har gået hjemme med deres børn, siger Jens Petersen, der er internatleder på Falsters Internat.

Folk kommer fra alle afkroge i landet

Netop Falsters Internat i Stubbekøbing har i dag haft besøg af Jane Bjørneboe og hendes datter Kathrine Bjørneboe, som er kommet hele vejen fra Hornbæk.

- Kathrine vil rigtig gerne have sit eget kæledyr. Vi har en hund derhjemme, men det er jo vores allesammen, og Kathrine synes, at det skulle være kaniner, fordi hun har kigget på naboens kaniner og synes, de var dejlig bløde og synes, hun selv kunne passe dem. Og så skulle vi have to, siger Jane Bjørneboe.

- Vi har kigget på Dyrenes Beskyttelse, fordi vi gerne vil hjælpe nogen, der har haft det lidt hårdt.

Artiklen fortsætter efter artiklen.

Jane Bjørneboe og hendes datter Kathrine Bjørneboe har netop købt to kaniner.
Jane Bjørneboe og hendes datter Kathrine Bjørneboe har netop købt to kaniner. Foto: Kevin Rasmussen - TV2 ØST

Ifølge internatlederen kommer folk i øjeblikket fra nær og fjern for at købe kæledyr:

quote Jeg tror, det afgørende er, at folk synes, de har noget ekstra tid lige nu

Jens Petersen, internatleder på Falsters Internat

- Det er alle typer folk og fra alle afkroge i landet. Vi har lige haft en familie fra Nivå. Der kommer faktisk mange nordfra og henter kæledyr hernede. Det er både børnefamilier, men også voksenmennesker, siger Jens Petersen.

- Jeg tror, det afgørende er, at folk synes, de har noget ekstra tid lige nu.

Artiklen fortsætter efter artiklen.

Hos Falsters Internat er det især katte og marsvin, der er i høj kurs i øjeblikket.
Hos Falsters Internat er det især katte og marsvin, der er i høj kurs i øjeblikket. Foto: Kevin Rasmussen - TV2 ØST

- Rart at have noget positivt i øjeblikket

Den ekstra tid er også årsagen til, at Kathrine Bjørneboe og hendes datter køber kaniner nu.

- Det har nok noget at gøre med, at far har haft tid til at bygge kaninhus og løbegård færdigt. Det har Kathrine og hendes storebror, Tobias, hjulpet med, så det hele er klar. Vi har haft masser af tid, siger Jane Bjørneboe.

- Så er det jo også rart at have noget positivt i øjeblikket, og så har vejret også hjulpet på det, så vi er klar.

Artiklen fortsætter efter artiklen.

Kathrine Bjørneboe og hendes mor er kørt hele vejen fra Hornbæk til Falsters Internat for at købe kaniner.
Kathrine Bjørneboe og hendes mor er kørt hele vejen fra Hornbæk til Falsters Internat for at købe kaniner. Foto: Kevin Rasmussen - TV2 ØST

Mor Jane og hendes datter er godt tilfredse med købet af de små pelsdyr.

- De var simpelthen så fine. De er rigtig pæne, og så var det to veninder, så det er rigtig fint, så de er gode venner. Nu skal vi hjem og se, om vi også kan blive gode venner med dem, siger Jane Bjørneboe.

Velovervejet køb - også online

Det er ikke, fordi folk keder sig og impulskøber kæledyr – det er velovervejet køb, mener internatlederen:

- Det er ikke bare noget impulsivt. Det er folk, der har tænkt sig om, gudskelov, og det sætter vi stor pris på.

Artiklen fortsætter efter artiklen.

Ifølge internatleder Jens Petersen kommer der i øjeblikket folk fra nær og fjern og køber kæledyr, og det virker ikke til at være impulskøb.
Ifølge internatleder Jens Petersen kommer der i øjeblikket folk fra nær og fjern og køber kæledyr, og det virker ikke til at være impulskøb. Foto: Kevin Rasmussen - TV2 ØST

Den stigende interesse kan også ses på Dyrenes Beskyttelses hjemmeside for adoption af dyr, hvor trafikken er steget med 26 % flere besøgende sammenlignet med samme periode i 2019.

- Det er ikke til at sige med sikkerhed, at stigningen skyldes coronakrisen, men når vi taler med internaterne, så har de oplevet, at telefonen har ringet meget, siden Danmark lukkede ned. Og det er tydeligt, at der er mange, som har været inde og kigge på dyr på vores hjemmeside, siger Jens Jokumsen.

Artiklen fortsætter efter artiklen.

 
 

Risiko for handel med ulovlig hvalpefabrik på DBA og Facebook

Den store efterspørgsel på kæledyr skaber dog også en bekymring for Jens Jokumsen.

For selvom det er trygt og sikkert at få sit nye familiemedlem fra et af Dyrenes Beskyttelses internater, så er der risiko for at komme til at handle med en ulovlig hvalpefabrik, når man kigger efter hunde på for eksempel Facebook og Den Blå Avis.

- Lyssky hundehandlere har kronede dage på nettet, og hvis man ikke ser sig godt for, kan man risikere at støtte en hvalpefabrik, hvor hundene går under kummerlige kår. Så det er vigtigt, at man tager sig god tid. Besøg stedet flere gange. Sørg for at se hvalpens mor. Og for alt i verden aldrig køb en hund på en rasteplads eller andre offentlige mødesteder, eller fra sælgere som tilbyder at levere hunden, understreger Jens Jokumsen.

5 GODE RÅD