Cateringlandsholdet vinder OL-guld - lavede buffet til 120 mennesker

Efter masser af træning har cateringlandsholdet sikret sig guld ved OL for kokkelandshold.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det danske cateringlandshold har onsdag vundet guld ved OL for kokkelandshold i Stuttgart i Tyskland, hvor landsholdet har præsteret at servere den bedste buffet for 120 personer.

Det er første gang nogensinde, at et dansk landshold vinder guld ved OL for kokkelandshold.

Cateringlandsholdet, som består af kokke fra en række af landets største kantiner, er med resultatet inde i en god stime. Holdet vandt nemlig også bronze ved VM for kokkelandshold i 2018.

Én af de seks kokke på holdet er Christina Larsen fra Holbæk.

- Jeg er fuldstændig ved siden af mig selv. Det er en hel unik følelse, og det er slet ikke gået op for mig, siger hun til TV2 ØST.

- Det er sindsygt stort

Morten Andersen har kort efter nyheden svært ved at sætte ord på præstationen. Han er administrerende direktør for organisationen Dansk Gastronomisk Union, som består af tre kokkelandshold og et tjenerlandshold.

Han betegner det som "sindssygt stort", at de seks kokke for cateringlandsholdet hiver OL-guldet hjem.

quote Det er teamwork. Det er ikke en enkelt person, der præsterer

Morten Andersen, administrerende direktør for organisationen Dansk Gastronomisk Union

- Det er masser af træning. Den helt rigtige dedikation og indstilling. Det er teamwork. Det er ikke en enkelt person, der præsterer. Det er et helt team, siger Morten Andersen til Ritzau.

- Det er i høj grad den indstilling og den måde, de arbejder sammen på, der gør, at de vinder. Konkurrencen er så hård i toppen, at det er bittesmå detaljer, der gør forskellen. De er bare verdens bedste team, siger Morten Andersen.

Det samme mener Christina Larsen fra Holbæk:

- Vi har aldrig gjort det så godt, som i dag. Vi er gået efter vores mavefornemmelse, og så er vi bare et mega dedikeret og stærkt hold. Og vi har virkelig øvet os Det er helt unikt, siger hun til TV2 ØST.

Artiklen fortsætter under billedet.

- Vi har aldrig gjort det så godt, som i dag, siger Christina Larsen fra Holbæk, der er på landsholdet.
- Vi har aldrig gjort det så godt, som i dag, siger Christina Larsen fra Holbæk, der er på landsholdet. Foto: fotograf Jesper Rais

Buffet til 120 personer

quote Det er bare den vildeste eksplosion af lykke og glæde.

Christina Larsen, medlem af Cateringlandsholdet

Konkurrencen for catering foregår ved, at de 120 personer hver især får en bakke med en tallerken på som i en kantine.

Dernæst går de til buffeten, hvor de kan vælge mellem en række forskellige retter og spørge kokkene ind til de enkelte serveringer.

Artiklen fortsætter under billedet.

Det er første gang nogensinde, at et dansk landshold vinder guld ved OL for kokkelandshold.
Det er første gang nogensinde, at et dansk landshold vinder guld ved OL for kokkelandshold. Foto: fotograf Jesper Rais

Holdet har lavet 2 x fingerfood, salat, 3 x hovedretter - én med fisk, én med kød og én vegetar samt en dessert.

- Vi sidder og venter i ceremonisalen, og vi ved ikke, om vi er købt eller solgt, om vi bliver nummer et eller fire. Da de så råber vores navne op, så eskalerer det hele bare - det er  den vildeste eksplosion af lykke og glæde.

- Der gik så mange følelser igennem min krop. Jeg har kæmpet i fem år for det her, så jeg er overlykkelig lige nu.

Det koster på familiekontoen

Deres værste konkurrenter er Finland og Sverige, som endte på henholdsvis anden og fjerde pladsen. Schweiz blev nummer tre.

Artiklen fortsætter under billedet. 

Christina Larsens kæreste og to børn var med i Stuttgart i Tyskland, hvor hun sammen med cateringlandsholdet vandt guld.
Christina Larsens kæreste og to børn var med i Stuttgart i Tyskland, hvor hun sammen med cateringlandsholdet vandt guld. Foto: fotograf Jesper Rais

quote Jeg har to børn, og jeg har været meget væk fra dem alle

Christina Larsen, medlem af Cateringlandsholdet

Men det er heller ikke uden sved, tårer og manglende samvær med familien, at man ender på førstepladsen.

- Det har kostet meget på den familiære konto. Jeg har to børn, og jeg har været meget væk fra dem alle. Men nu gav det hele bare pote, siger Christina Larsen.

Ingen store forventninger til kokkelandsholdet

Selve kokkelandsholdet ender uden for top-3 ved OL. I denne konkurrence foreligger det endelige resultat tidligt onsdag eftermiddag ikke endnu. Derfor kendes holdets præcise placering ikke.

Mens der på forhånd var store forventninger til cateringlandsholdet, var der ikke forhåbninger om et stort resultat fra kokkelandsholdet.

- Vi kommer til at have store forventninger til VM i 2022 i Luxembourg. Men det er et helt nyt hold, som er startet op. De har kun trænet sammen i otte måneder og måske et par tusinde timer, siger Morten Andersen.

Et par tusinde timer kan umiddelbart lyde af meget tid til at udvikle og lave retter. Men Morten Andersen peger på, at eksempelvis nordmændene har haft deres hold sammen i tre år og har trænet i 20.000 timer.