Bundskraber: Borgere på Sydsjælland og øerne er mindst tilfredse med politiet

Sydsjællands- og Lolland-Falsters Politi skraber bunden i en ny undersøgelse af borgernes tilfredshed med politiet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Langt de fleste danskere har ikke meget kontakt til politiet - heldigvis. Men bliver man ramt af vold, røveri, indbrud eller andre former for kriminalitet, skal politiet stå klar med hjælp - og spørger man borgerne på Sydsjælland, Lolland og Falster, er hjælpen i mange tilfælde slet ikke god nok.

Det fremgår af en ny rapport fra Rigspolitiet.

Her har 6.318 borgere, som har været udsat for kriminalitet, svaret på, hvor tilfredse de er med politiets håndtering af deres sag. På landsplan svarer 60 procent af borgerne, at de har været tilfredse med politiets håndtering af deres sag. Topscorerne er midt- og vestjyderne, hvor 72 procent er tilfredse.

quote Det er ikke tilfredsstillende

Thorkild Steen Jensen, fungerende chefpolitiinspektør

I bunden finder man dog Sydsjællands- og Lolland Falsters Politi. Her angiver kun lidt over halvdelen - 54 procent - at de har været tilfredse med politiets håndtering af deres sag - og det skal forbedres, erkender fungerende chefpolitiinspektør i Sydsjællands- og Lolland-Falsters Politi, Thorkild Steen Jensen.

- Det er ikke tilfredsstillende, at så stor en del af borgerne i vores politikreds har en dårlig oplevelse, når de anmelder kriminalitet, siger han til TV2 ØST.

Chefpolitiinspektøren kalder det "tankevækkende", at rapporten viser så store geografiske forskelle i tilfredsheden med politiet, men da rapporten først er offentliggjort i går, er det for tidligt at svare på, hvorfor forskellen er så stor, eller hvordan det kan forbedres, mener chefpolitiinspektøren.

- Det giver anledning til bekymring, og vi dykker selvfølgelig ned i rapporten. Vi vil arbejde med den internt i politikredsen for at se, hvordan vi kan forbedre os på de her punkter, så vi kan give borgerne en bedre oplevelse, når de anmelder kriminalitet til os.

quote Det kan være svært at nå ud til de yderste egne, fordi politiet koncentrerer sig om de store byer

Peter Skaarup, retsordfører, Dansk Folkeparti

DF: For få betjente til yderområder

I Dansk Folkeparti er retsordfører Peter Skaarup ærgerlig over at se, hvor store forskelle der er i borgernes tilfredshed i de forskellige landsdele. Derfor vil han nu stille en række spørgsmål i Folketingetss Retsudvalg for at få belyst problemet.

- Jeg har det sådan, at den offentlige service - både fra politiet og fra andet - skal være nogenlunde det samme, uanset hvor man bor. Når der er så store forskelle, tyder det på, at den er meget uens, siger Peter Skaarup.

Politi
Læs også
Falske rengøringsfolk udnytter coronafrygt hos ældre - nu jagter politiet to tricktyve
Politi
Læs også
Falske rengøringsfolk udnytter coronafrygt hos ældre - nu jagter politiet to tricktyve

Han mener, at den ringe tilfredshed på Sydsjælland, Lolland og Falster vidner om et politi, der er kommet for langt væk fra borgerne. 

- Der mangler generelt betjente i vores politistykre. Vi har simpelthen for få til at hjælpe borgerne, og i de store politikredse kan det være svært at nå ud til de yderste egne, fordi politiet koncentrerer sig om de store byer, siger Peter Skaarup (DF).

Forhandlingerne om et nyt politiforlig er blevet forsinket af coronakrisen - men så snart det kan lade sig gøre, fortsætter de, lover Socialdemokratiets retsordfører Jeppe Bruus.
Forhandlingerne om et nyt politiforlig er blevet forsinket af coronakrisen - men så snart det kan lade sig gøre, fortsætter de, lover Socialdemokratiets retsordfører Jeppe Bruus. Foto: Jesper Truelsen - TV2 ØST

Corona spænder ben for forhandlinger

Heller ikke i Socialdemokratiet er man ikke okay med, at tilfredsheden med politiet varierer så meget. 

- Det er et stort spænd, og det er for stort. I virkeligheden synes jeg i forvejen, at tilfredsheden er for lav, siger retsordfører Jeppe Bruus med henvisning til, at der på landsplan er 60 procent af de kriminalitetsramte borgere, der er tilfredse med politiets håndtering.

- Politiet har haft enormt store opgaver, og derfor har sagsbehandlingstiden været opadgående. Det giver en afsmittende effekt på kontakten til borgerne, siger Jeppe Bruus.

quote Vi skal have flere betjente ud, og det er vi i gang med at få løst

Jeppe Bruus, retsordfører, Socialdemokratiet

Sammen med en række partier - blandt andet Dansk Folkeparti - har Socialdemokratiet været i gang med forhandlinger om en ny politireform. På grund af coronakrisen har der været enighed om at sætte forhandlingerne på pause, indtil man igen kan mødes fysisk, fortæller Jeppe Bruus, som dog ikke vil sætte en dato på, hvornår man kan forvente et forlig om politiet.

- Vi skal ikke lave lappeløsninger, men give os god tid til en god plan, der får vendt udviklingen.

- Vi skal have flere betjente ud, og det er vi i gang med at få løst. Lige nu er der enighed om, at så snart vi kan mødes fysisk, genoptager vi forhandlingerne, siger Jeppe Bruus, retsordfører for Socialdemokraitet.


Nyhedsoverblik