Statsministeriet: Bryllupper skal også lukke senest klokken 24

Det vil ikke blive lovligt for private arrangementer på eksempelvis restauranter at fortsætte efter midnat.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Private arrangementer som eksempelvis bryllupper, der bliver afholdt på restauranter eller andre steder, hvor der serveres mad, skal fortsat slutte klokken 24.

Det skriver BT, der citerer et svar fra Statsministeriet til partiet Venstre.

quote Baggrunden for lukkereglen er blandt andet, at natteliv først åbner i fase fire

Statsministeriet i et svar til partiet Venstre

- Private arrangementer på restauranter og andre serveringssteder kan ikke finde sted i tidsrummet mellem klokken 24 og klokken fem, idet det følger af den gældende forsamlingsbekendtgørelse, at serveringssteder skal holde lukket for offentligheden i dette tidsrum, skriver Statsministeriet ifølge BT.

Det sker i et svar til Venstre, efter at regeringen i sidste uge foreslog, at private arrangementer kunne blive undtaget forsamlingsforbuddet, der siden i dag, mandag, har været på 50 personer.

Statsministeriet: Det kunne medføre en de facto-åbning af nattelivet

Det fik Venstre til at spørge, om den type arrangementer også ville kunne blive undtaget reglerne om, at der skal lukkes ved midnat.

- Baggrunden for lukkereglen er blandt andet, at natteliv først åbner i fase fire. Hvis der blev indført mulighed for at holde lukkede fester på restauranter, caféer, værtshuse og så videre efter klokken 24, ville det kunne medføre en de facto-åbning af nattelivet, skriver Statsministeriet ifølge BT.

quote Reelt bremser regeringen mange af de fester ved, at de ikke må fortsætte efter klokken 24

Sophie Løhde, politisk ordfører, Venstre

Venstres politiske ordfører, Sophie Løhde, skriver i en kommentar til svaret, at partiet har meget lidt forståelse over for den betragtning.

- Jeg tror, at mange danskere har glædet sig til, at de nu kan holde bryllupper og runde fødselsdage sammen med venner og familie.

- Men reelt bremser regeringen mange af de fester ved, at de ikke må fortsætte efter klokken 24, hvis det foregår i lejede lokaler eller på restauranter og hoteller, siger ordføreren.

- Jeg synes, at Mette Frederiksen og regeringen skulle se løsninger frem for begrænsninger.