Billetsalget slår rekord hos DSB i julen

DSB’s billetsalg slår rekord i julen. Det skyldes flere oplagte rejsedage og klimabevidste passagerer, vurderer informationschef.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Der er i år ekstra pres på togskinnerne, når folk rejser på juleferie.

Flere passagerer vælger nemlig toget i forhold til tidligere, oplyser DSB, der på nuværende tidspunkt har solgt over 40 procent flere billetter i forhold til julen de seneste fem år.

quote Jeg elsker de danske statsbaner

Marlene Holstein, Saint Petersburg

- Det går forrygende med juletrafikken på skinnerne, og det gør det blandt andet fordi julerejsedagene fordeler sig over flere dage i forhold til tidligere, siger Tony Bispeskov, informationschef hos DSB.

- Vi tog hul på juletrafikken fredag. Lørdag og søndag har også været travlt, men mandag bliver den helt store rejsedag, tilføjer han.

Ud over flere oplagte rejsedage til at rejse med toget peger Tony Bispeskov også på en øget klimabevidsthed som forklaring på flere togpassagerer.

- Vi kan se, de unge strømmer til togene, og det gør de blandt andet fordi, der har været flere billigbilletter at få. Men de gør det også fordi, de er meget bevidste om klimaet, siger Tony Bispeskov.

Artiklen fortsætter under billedet.

Folk rejser på juleferie.
Folk rejser på juleferie. Foto: Tina Mortensen - TV2 ØST

De store hjemrejsedage

På Næstved Station er der søndag den 22. december også ekstra travlt op til jul, og passagerne ser frem til at stige på toget.

- Jeg har ingen bil og skal til Allerød. Det er praktisk at tage toget, og så går jeg gerne op til stationen, så man får rørt sig lidt, siger Margit Stormark fra Næstved.

Artiklen fortsætter under billedet.

Margit Stormark.
Margit Stormark. Foto: Tina Mortensen - TV2 ØST

Danske Marlene Holstein, der bor i den amerikanske by Saint Petersburg, nyder også at køre med toget.

- Jeg elsker de danske statsbaner, og det er meget lettere end al den forfærdelige juletrafik. I toget sidder man behageligt, og du kan få en kop kaffe, så det er dejligt, siger hun.

Cirka 90 procent af DSB’s kunder vælger at købe en pladsbillet på forhånd. På den måde kan DSB se, hvor de skal hen.

- Det betyder, at vi kan sætte ekstra toge ind de steder, hvor der er mange rejsende, siger Tony Bispeskov.

DSB forventer, at de helt store hjemrejsedage bliver den 26. og 27. december. Man kan orientere sig om togafgange på DSB's app eller på hjemmesiden.

Der bliver vinket farvel på Næstved Station.
Der bliver vinket farvel på Næstved Station. Foto: Tina Mortensen - TV2 ØST