Bandemedlem endelig anholdt: - Vi har brug for en løsning

Regionsrådsformand Heino Knudsen er lettet over, at politiet har anholdt et efterlyst bandemedlem. Men han mener stadig, der er brug for en løsning.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det 24-årige bandemedlem, der har været internationalt efterlyst siden november sidste år, er i dag blevet anholdt af spansk politi i Barcelona.

Den 24-årige mand flygtede fra en psykiatrisk afdeling i Slagelse, hvor han var indlagt under en varetægtsfængsling, fordi han skulle undersøges mentalt. 

Nogle af hans venner mødte op på besøg og havde medbragt kage til kaffen.Fra kageæsken blev der hevet to pistoler op, hvorefter både den 24-årige bandeleder og gerningsmændene truede sig ud af afdelingen. Det skete blandt andet ved at sigte på to ansatte og skyde ned i gulvet.

Heino Knudsen: - Det er jeg selvfølgelig tilfreds med

quote Jeg havde selvfølgelig ønsket mig, at det var sket noget før

Heino Knudsen (S), regionsrådsformand i Region Sjælland

Det er en lettet formand for Region Sjælland, der modtager nyheden om, at det 24-årige bandemedlem nu er anholdt.

- Det er jeg selvfølgelig tilfreds med. Det er enormt vigtigt, ikke mindst for det personale, som var udsat for den her grove hændelse, siger Heino Knudsen (S) til TV2 ØST.

Ifølge politiet har de haft en formodning om, at han skulle opholde sig i et område i Barcelona, og det er det, der har ført til anholdelsen.

- Vi har haft nogle efterretninger og indikationer på, at han opholdt sig i Spanien, og det har vi arbejdet videre på, og så har vi haft et forrygende samarbejde med det nationale politi i Barcelona, og det har ført til, at vi i dag har anholdt ham i en lejlighed i Barcelona, siger leder af Afdeling for organiseret kriminalitet i Københavns Politi Knud Hvass. 

Ville ønske at det var sket noget før

Bandemedlemmet har været efterlyst siden november sidste år. 

Siden da er det ifølge Ekstra Bladets oplysninger lykkedes at fængsle fire mænd i forbindelse med flugten fra den psykiatriske afdeling. En femte er sigtet, og en løsladt.

Nu, over to måneder efter efterlysningen af den 24-årige bandeleder, er det også lykkedes politiet at fange hovepersonen.

- Jeg havde selvfølgelig ønsket mig, at det var sket noget før. Men jeg bakker fuldt op om politiets arbejde og er glad og tilfreds med, at det nu er lykkedes, siger Heino Knudsen.

Ifølge vicepolitiinspektør Knud Hvass vil man nu forsøge at få det 24-årige bandemedlem udleveret. Det forventer han vil ske inden for 10-14 dage.

Vi har brug for en løsning i Danmark

I Region Sjælland har Heino Knudsen ingen forventning om, at de ser skyggen af ham igen på psykiatrisk afdeling i Slagelse.

quote Vi har brug for en løsning på det i Danmark, så alvorligt farlige kriminelle kan få behandling i et fængsel

Heino Knudsen (S), regionsrådsformand i Region Sjælland

- Det har jeg en klar forventning om ikke sker, da der her er tale om nogle helt særlige foranstaltninger. Det er farlige kriminelle bandemedlemmer, som skaber stor utryghed på en afdeling, siger Heino Knudsen.

Det er da heller ikke opfattelsen hos vicepolitiinspektør Knud Hvass:

- Nej, det tror jeg ikke, han skal. Efter min opfattelse skal han placeres i et arresthus.

Og der burde bandelederen have været fra starten, mener formanden for Region Sjælland.

- Jeg har den samme tilgang til det, som jeg hele tiden har haft. Vi har brug for en løsning på det i Danmark, så alvorligt farlige kriminelle kan få behandling i et fængsel. Det kan vi ikke på et hospital, det skal ske i et fængsel, siger Heino Knudsen.