Avis: DF’er udgav sig for at være to forskellige hotelchefer

DF-chef, der er formand for lokalforeningen i Ringsted, udgav sig for at være hotel-chef på to kontrakter til 200.000 kroner i skandalesag om Meld og Feld.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Dansk Folkepartis sag om misbrug af EU-penge involverer nu også DF-formand, Kristian Thulesen Dahls, højre hånd.

Dansk Folkepartis administrationschef, Jeanie Nørhave, som også er formand for partiets lokalforening i Ringsted, udgav sig for at være to forskellige hotelchefer på kontrakter med den skandaleramte partialliance, Meld.

Det viser kontrakter med Hotel Koldingfjord og Color Hotel Skagen underskrevet i henholdsvis 2014 og 2015, som Ekstra Bladet er i besiddelse af.

Inderkredsen i Dansk Folkeparti var dermed dybt involveret, da partiet i strid med reglerne brugte 200.000 EU-kroner på to årlige sommergruppemøder, hvor partiets Folketings-politikere og ansatte mødes efter ferien.

I 2015 underskriver Morten Messerschmidt som formand for Meld ved siden af 61-årige Jeanie Nørhave.
Året før var Messerschmidt vicepræsident, så det var derfor den daværende midlertidige polske Meld-formand, Jacek Wlosowicz, som skrev under.

Thulesen Dahl har ingen kommentarer

Jeanie Nørhave udgiver sig altså på begge dokumenter som repræsentant for de to hoteller, og underskriver sig som ’Chief of Staff and Administration’ hos ’the service provider’ – det vil sige hotellerne.
Men hun har altså været ansat i DF siden 2006.

 
 

- Når jeg ser ned over papirerne, så kan jeg godt se, at Jeanie Nørhave har skrevet under. Men hun er jo ikke ansat hos os, og det har hun aldrig været. Men jeg ved godt, hvem hun er. Det var hende, som var tovholder på Dansk Folkepartis sommergruppemøde, siger administrerende direktør, Peder J. Madsen fra Hotel Kolding Fjord.

Han oplyser, at han er blevet afhørt af Bagmandspolitiet om sagen.

Direktøren for Color Hotel Skagen, Rikke Gandrup, oplyser, at hotellet ikke udtaler sig om gæster.
DF-formand Kristian Thulesen Dahl ønsker ikke at kommentere kontrakterne.

- Det har jeg ingen kommentarer til nu, lyder det fra DF-leder Kristian Thulesen Dahl, da Ekstra Bladet lægger de to kontrakter på hans skrivebord.

TV2 ØST har forsøgt at få en kommentar fra Jeanie Nørhave. Hun har ikke vendt tilbage på vores henvendelser.