Alle voksne kan nu blive testet for corona

Snart kan man selv bestille tid til en test i de hvide telte i hele landet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Alle voksne i Danmark får nu mulighed for selv at bestille en tid og blive testet for coronavirus.

quote Hver eneste smittekæde er en for mange og kan potentielt blive til flere

Magnus Heunicke (S), sundheds- og ældreminister

Det skriver Sundheds- og Ældreministeriet i en pressemeddelelse.

I første omgang vil der mandag blive lukket op for, at de første 600.000 borgere kan bestille en test. Helt konkret gælder det borgere mellem 18 og 25 år. I de kommende dage udbredes muligheden også til de øvrige voksne årgange.

- Vi har bragt smittetrykket ned på et meget lavt niveau. Det er afgørende, at der ikke er skjulte smittelommer, som kan få smitten til at stige igen. Hver eneste smittekæde er en for mange og kan potentielt blive til flere.

- Derfor handler den nationale teststrategi om markant øget testning bredt i befolkningen. Så har man blot den mindste mistanke om, at man har været udsat for smitte med covid-19, så bør man lade sig teste, siger sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke (S).

Sådan kan du blive testet

Man vil i første omgang få mulighed for at bestille én test, når man føler behov for det i løbet af de næste 180 dage, oplyser ministeriet.

Testen vil blive foretaget i de hvide telte, som Testcenter Danmark har sat op i 16 byer over hele landet.

Skal stadig være opmærksom på hygiejnen

Indtil nu har det krævet en henvisning fra lægen eller arbejdsgiveren, før man kunne bestille tid til en test for coronavirus.

- Hidtil har vi styret adgangen til test ret stramt, men nu har vi kapacitet til at åbne for at lade den enkelte selv vurdere, om man vil testes.

- Det er dog vigtigt at huske, at selv om testen ikke viser virus, skal man stadig være opmærksom på hygiejnen og afstanden, for der kan i nogle tilfælde godt være virus, som testen endnu ikke kan finde siger Magnus Heunicke.

Der bliver ifølge ministeriet nu frigivet 50.000 test om ugen, som skal bruges i de hvide telte.

Hvis man er blevet kontaktet i forbindelse med smitteopsporing, fordi man har været tæt på en person, der har fået konstateret covid-19, vil man ifølge ministeriet via den nye smitteopsporings-hotline eller egen læge blive henvist til testteltene.