Ferietrafik skaber lange køer på Sjælland - bilister bør tage sig i agt

Ferietrafikken presser lørdag Vestmotorvejen og Storebæltsbroen. Vejdirektoratet opfordrer bilister til at køre forsigtigt.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Store dele af Vestmotorvejen presses lørdag eftermiddag af massiv ferietrafik, hvor der flere steder er meldinger om kødannelse.

quote Det må simpelthen være ferietrafikken, der gør, at det hober sig op

Brit Osted Nielsen, vagthavende ved Vejdirektoratet

Det oplyser Vejdirektoratet.

Bilister på strækningen kan risikere at ende i trillekø eller holde helt stille fra Bringstrup ved Ringsted og hele vejen til Storebæltsbroen.

- Der er tæt trafik og kødannelse, men jeg kan ikke sige hvorfor. Det må være på grund af ferietrafikken, fordi vi har intet hørt om ulykker på strækningen, siger Brit Osted Nielsen, vagthavende ved Vejdirektoratet.

- Det må simpelthen være ferietrafikken, der gør, at det hober sig op, tilføjer hun.

Giver kø på Storebæltsbroen

Hos Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi giver ferietrafikken ikke nogen problemer.

- Jeg kan se på mit kamera, at der lidt kø på Storebæltsbroen, men det er nok normalt for årstiden. Det giver ikke nogen udfordringer for hos, siger Anders Dahl, vagtchef ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Derfor advarer Sund & Bælt også imod kødannelse i retning mod Fyn, og Vejdirektoratet opfodrer bilister på strækningen til at køre forsigtigt.

- De skal holde god afstand til de forankørende og være tålmodig i trafikken, fordi der er rigtig, rigtig mange biler på vejene, siger Brit Osted Nielsen.

Ifølge Vejdirektoratet minder dagens trafiksituation meget om sidste lørdag, hvor Vestmotorvejen også var presset af ferietrafikken.