Årets udgave af Medieløbet udsættes til 2021

Første søndag i september skulle årets medieløb have rullet afsted på de sjællandske landeveje, men cykelrytterne må i år se det traditionsrige løb aflyst.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Medieløbet er en tilbagevendende tradition, men nu er dette års motionscykelløb blevet udsat til 2021. Som følge af coronakrisen har arrangørerne besluttet at aflyse dette års udgave af det populære cykelløb, som senest tiltrak 1050 motionscyklister.

quote Vi må komme stærkt tilbage næste år

Vagn Petersen, administrerende direktør, TV2 ØST

- Det er med stor ærgrelse, at arrangørerne bag Medieløbet har set sig nødsaget til at aflyse motionscykelløbet her i 2020, skriver arrangørerne bestående af TV2 ØST, Sjællandske Medier, Folketidende, P4 Sjælland og DGI Storstrømmen i en meddelelse.

Arrangørerne forklarer aflysningen med, at man ikke ønsker at skulle konkurrere med mange arrangementer, som netop nu bliver flyttet til september måned – her i blandt Royal Run, som er blevet rykket til den 6. september, hvor Medieløbet skulle have været kørt.

- Det er bare så ærgerligt, at vi må aflyse Medieløbet, men det giver ikke mening at konkurrere med Royal Run og de mange andre arrangementer, som i disse uger bliver udskudt til afholdelse i september. Det er jo kun få dage siden, at vi også måtte aflyse TV2 ØST Løbet, og jeg havde derfor set frem til, at vi i det mindste kunne gennemføre Medieløbet, men også her kom coronakrisen på tværs, siger Vagn Petersen, administrerende direktør på TV2 ØST, og tilføjer:

- Vi må komme stærkt tilbage næste år.

Ønsker ikke at forstyrre

Det er ikke kun sammenfaldet med det royale motionsløb, men også en filantropisk bekymring for at konkurrere om deltagere med mindre lokale arrangementer, der ligger til grund for, at medieløbet først skal køres igen til 2021.

- Vi kan se, at rigtig mange arrangementer – offentlige som private – bliver flyttet til netop september, hvor der bliver kamp om pladserne i kalenderen, skriver arrangørerne om aflysningen og fortsætter:

- Vi ved, at mange lokale foreninger og arrangører i vores område er dybt afhængige af sponsorer, og af den opmærksomhed, vi som medier kan give. Det vil vi ikke ”forstyrre”.

Alle deltagere, der allerede har købt et startnummer, vil selvfølgelig få deres penge tilbage, oplyser arrangørerne. 

- Vi håber på forståelse for beslutningen, der ikke har været let at tage.