77 års forskel - oldemor og oldebarn isolerer sig sammen mod corona

Coronavirus er særligt risikofyldt for 13-årige Jeremias Andersson. Derfor har han nu isoleret sig sammen med sin 90-årige oldemor.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

13-årige Jeremias Andersson fra Ringsted tog søndag hjem til sin 90-årge oldemor, Jytte Aaberg i Korsør. Og der har han boet lige siden.

quote Jeg synes da, det er hyggeligt, han kommer og besøger sin oldemor

Jytte Aaberg, oldemor

- Jeg er flyttet her hjem for ikke selv at blive smittet, forklarer Jeremias Andersson.

Sagen er den, at Jeremias Andersson selv er i risikogruppen for den verserende corona-epidemi. Han har kun et enkelt hjertekammer. Derfor har han nu besluttet sig for at isolere sig sammen med sin oldemor.

- Jeg synes da, det er hyggeligt, han kommer og besøger sin oldemor, siger oldemor, Jytte Aaberg.

- De klarer det godt

Mandag begyndte skolen igen, og Jeremias Anderssons søskende skulle begynde i skole og daginstitution igen – en risiko, som den unge teenager ikke kan løbe. Derfor fik hans mor, Camilla Andersson, idéen om at flytte hjem til oldemor.

Artiklen fortsætter under billedet

Jeremias Andersson selv er i risikogruppen for den verserende corona-epidemi. Derfor har han nu besluttet sig for at isolere sig sammen med sin oldemor.
Jeremias Andersson selv er i risikogruppen for den verserende corona-epidemi. Derfor har han nu besluttet sig for at isolere sig sammen med sin oldemor. Foto: Kristoffer Koch - TV2 ØST

- Jeg synes, de klarer det så godt. Jeg bliver glad, når jeg ser de sidder der og hygge sig sammen. Det giver noget godt, som man ikke kunne få ellers og en mulighed, der måske ikke byder sig igen, siger hun.

Det var dog ikke uden betænkeligheder, at Jeremias Andersson var med på idéen om at flytte til oldemor i Korsør. Han har nemlig brug for at kunne gå på internettet. Både for at passe fjernundervisning fra skolen, ligesom Jeremias Andersson mødes med vennerne i et spilunivers online.

Oldemor skal lære at spille playstation

quote Det kunne være ret sjovt, at når jeg tager afsted, vi så kunne spille sammen

Jeremias Andersson, oldebarn

Han har indlogeret sig på et værelse hos oldemor. Foruden computeren til skolearbejde, har han også taget sin PlayStation med – og den har han en klar ambition om at skulle introducere til oldemor.

- Jeg vil gerne lære hende at spille Battle Royal. Det kunne være ret sjovt, at når jeg tager afsted, vi så kunne spille sammen, siger Jeremias Andersson.

Oldemor erkender, at hun ikke helt ved, hvad en PlayStation er – men hun er ikke bleg for udfordringen.

- Det kan da være, jeg lærer det, siger Jytte Aaberg.

Foreløbigt er det dog blevet til Uno-kortspil på terrassen i solskinnet, og så har den unge Andersson også lært et par nye ting – såsom at stifte bekendtskab med en hverdag uden opvaskemaskine.

- Jeg har vasket meget op, fortæller han ærligt og lader forstå, at det er han ikke vant til hjemmefra.

- Og så kan han gå ned med skraldespanden, siger oldemor med et smil.

De to bofæller tager i første omgang en uge af gangen, men Jeremias Andersson regner med at bo hos sin oldemor ind til 10. maj.