2019 kan blive det vådeste år siden 1874

Ifølge DMI kommer der mere regn i de kommende dage, og dermed kan 2019 blive det vådeste år siden 1874.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Med 905 millimeter er nedbørsrekorden i Danmark fra 1999 nu tangeret.

Dermed mangler der kun en millimeter, før at 2019 bliver det vådeste år siden 1874, hvor Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) startede sine målinger.

- Dagens vagthavende meteorolog lover mere regn de kommende dage, så mon ikke rekorden kommer i hus, skriver DMI på Twitter.

Tidligere i år kunne DMI fortælle, at efteråret havde været det vådeste i al den tid, man har registreret nedbør rundt om i landet.

quote Vurderingen er, at vi nok godt kan komme tæt på rekorden og måske også over den

Steen Rasmussen, vagthavende meteorolog hos DMI

I dette års september, oktober og november nåede det at regne hele 348 millimeter. Det var mere end den hidtidige rekord fra 1967 på 327 millimeter.

Vådt år - varm sommer

Allerede i forbindelse med meldingen om det rekordvåde efterår varslede DMI, at der kunne være udsigt til det vådeste helår siden 1874.

- Vurderingen er, at vi nok godt kan komme tæt på rekorden og måske også over den, lød det fra Steen Rasmussen, vagthavende meteorolog hos DMI.

Det er ikke kun nedbøret, som har været usædvanligt i løbet af i år.

Sommeren i år var således den niendevarmeste siden 1874. Det skyldtes især en meget varm periode i slutningen af august.

Ifølge DMI lå middeltemperaturen i sommeren i år på 16,8 grader.

Det var ikke helt nok til at matche den rekordvarme middeltemperatur på 17,7 grader, der var i sommeren 2018 og sommeren 1997.

Regnen ramte blandt andet i maj i år, hvor især Næstved blev ramt. Se indslaget her:

Regnen har nærmest væltet ned det meste af dagen og det har givet masser af udfordringer flere steder her i vores del af landet. Særligt på Næstved Sygehus, hvor flere afdelinger f