¨

20-årig mand idømt fængsel for trusler og psykisk vold mod gravid kæreste

Manden blev idømt et år og to måneders fængsel. Foto: Thomas Nielsen - TV ØST

En gravid kvinde har været udsat for trusler, grov- og psykisk vold fra sin kæreste. Nu er den 20-årige mand blevet idømt fængsel et år og to måneder.

En 20-årig mand blev i fredags ved Retten i Nykøbing Falster dømt skyldig i psykisk vold, grov vold og trusler mod sin gravide kæreste.

Han blev idømt et år og to måneders fængsel og varetægtsfængslet efter dom. Det oplyser anklagemyndigheden hos Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi på Twitter.

Der er tale om en 20-årig mand, som har været tiltalt for fem forhold i alt, der handler om trusler, grov vold, simpel vold og psykisk vold, oplyser Sydsjællands og Lolland-Falsters anklagemyndighed til TV2 ØST.

Manden har blandt andet slået sin kæreste med flad hånd og givet hende lussinger samt nikkede hende en skalle og slået hendes hoved ned i køkkenbordet.

I forhold til den psykiske vold har retten lagt til grund, at der var tale om en periode fra den 1. april i år til den 30. september i år.

Den 20-årig mand er blevet fundet skyldig i alle forhold.

SÅDAN LYDER PARAGRAF 243 OM PSYKISK VOLD

 

§ 243: Den, som tilhører eller er nært knyttet til en andens husstand eller tidligere har haft en sådan tilknytning til husstanden, og som gentagne gange over en periode udsætter den anden for groft nedværdigende, forulempende eller krænkende adfærd, der er egnet til utilbørligt at styre den anden, straffes for psykisk vold med bøde eller fængsel indtil 3 år.

 

  • Med loven indføres en selvstændig bestemmelse om psykisk vold i straffeloven, og loven har således til formål at kriminalisere psykisk vold.
     
  • Loven har desuden til formål at sidestille psykisk vold med fysisk vold i relation til for eksempel strafforhøjelse på grund af tidligere domme om vold. Strafforhøjelsen finder anvendelse på gerningsmænd til vold eller psykisk vold, som tidligere har fået en dom for enten vold, psykisk vold eller en anden forbrydelse, der har været forbundet med forsætlig vold.
     
  • Med loven udskydes forældelsesfristen i sager om psykisk vold mod personer under 18 år, når forholdet er begået af en person i eller nært knyttet til forurettedes husstand. Forældelsen skal således tidligst regnes fra det tidspunkt, den forurettede er fyldt 21 år.
     
  • Desuden indeholder loven ændringer i retsplejeloven, lov om tilhold, opholdsforbud og bortvisning, lov om blandt andet knive og blankvåben, lov om våben og eksplosivstoffer og ægteskabsloven som følge af kriminaliseringen af psykisk vold.

 

Kilde: Justitsministeriet.

To personer i regionen er dømt for psykisk vold

Med dommen mod den 20-årige mand er det nu den anden person, der i vores landsdel er blevet dømt for psykisk vold.

I forvejen blev en 21-årig mand den 8. oktober ved Retten i Nykøbing Falster idømt to år og seks måneders fængsel. Han blev dømt for i perioden fra marts 2018 til juli 2019 ved flere tilfælde at have udøvet vold, herunder vold med karakter af mishandling ved slag med bælte og kæp, ulovlig tvang og frihedsberøvelse mod sin tidligere kæreste.

Forbrydelserne foregik i Dannemare og i Nakskov, hvor han også i et par tilfælde berøvede hende friheden ved at spærre hende inde på et værelse. Den ene gang slap hun ifølge tiltalen væk ved at springe ud fra et vindue på første sal.

15-årig dreng blev frifundet

En gang tidligere har en domstol taget stilling til psykisk vold her i regionen. Her blev en 15-årig dreng frifundet.

Den 15-årig dreng fra Sorø var den første, der blev tiltalt efter straffelovens nye paragraf om psykisk vold.

Det var drengens egen far, der havde meldt ham til politiet for at have begået psykisk vold mod sin egen lillebror på 11 år.

Brødrene, der ikke bor sammen, var ifølge den 15-åriges advokat fanget i en skilsmissekonflikt og tvunget til at vælge side. Far eller mor.

Ifølge anklageskriftet udviste den 15-årige dreng flere gange nedværdigende, forulempende eller krænkende adfærd over for sin lillebror ved flere gange at have forfulgt ham på vej hjem fra skole og kaldt ham svans. Han blev dermed tiltalt for at have udsat lillebroren for psykisk vold, men blev altså senere frifundet.

Denne afgørelse fra Retten i Næstved er af statsadvokaten blevet anket til landsretten.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App