¨

De vil løbe fra Næstved til Paris

Foto: TV ØST

Fire løbere vil på 19 dage løbe hele vejen fra Næstved til Paris. To af dem er superløberen Anette Fredskov og kokken Claus Sørensen fra Kirke Stillinge.

1200 kilometer. Det er den afstand de fire løbere skal tilbagelægge, når løbeskoene skal snøres den 22. juni og de første skridt tages mod byernes by Paris. På blot 19 dage skal de fire lokale løbere nå i mål, så de ankommer samtidig med Team Rynkeby den 10. juli. Det skriver Sjællandske mandag.

En af dem der skal løbe turen, er Claus Sørensen. Han er til daglig vært og kok i Kirke Stillinge forsamlingshus, og på vej til Paris kan han fejre sit 20 års jubilæum. Men løber, det han også. Sidste år løb 55-årige Claus Sørensen sig i den eksklusive "Klub 100", en klub for folk der har løbet over 100 maratons. Siden da har han løbet over 25 maratons mere og et par ultraløb. Det et dog ikke nok, nu skal barren hæves.

- Jeg er topmotiveret for at løbe til Paris. Formen er der, og jeg kan slet ikke få nok, siger Claus Sørensen til Sjællandske.

Superløberen

Claus Sørensen skal dog ikke løbe turen alene. Han skal løbe den lange tur sammen med to løbere fra Næstved og superløberen Anette Fredskov, der også er fra Næstved, der har løbet mere en 600 maratons. 

- Ideen opstod, da jeg sidste år løb meget med Anette Fredskov fra Næstved. Hun besluttede sig for at lave et etapeløb fra Næstved til Paris, hvor hendes mand Ulrik skulle køre med i bil som support - og jeg tilbød så at løbe med. Det blev hun rigtig glad for, for så skulle hun ikke løbe den lange tur alene, fortæller Claus Sørensen. 

På de 19 dage, skal der løbes 61 kilometer i snit. Men tempoet, det vil være stille og roligt.

- Syv minutter pr. kilometer, og det vil så tage mellem syv og otte timer, fortæller han. 

Tre par sko
Når der skal tilbagelægges 1200 kilometer, skal udstyret være i orden. Derfor har Claus Sørensen regnet ud, hvor mange par sko, han får brug for.

- Jeg har taget tre par med. To i størrelse 44 og så et par, som er et halvt nummer større. Dem tager jeg på, når fødderne er godt varme og derfor bliver lidt større, siger Claus Sørensen.

Hjemturen forgår dog ikke til fods på de europæiske veje. Her har Claus Sørensen bestilt en flybillet – og endda med ekstra god benplads.

De fire løbere har afgang den 22. juni fra Axeltorv i Næstved klokken 8.30. 

Første etape bliver fra Næstved til Nykøbing Falster på 54 kilometer.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App