Skibsinspektør giver detaljer til norsk kommission mandag

Mandag mødes Flemming Thue Jensen med den norske kommission, der skal granske Scandinavian Star-branden.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Skibsinspektør Flemming Thue Jensen skal mandag formiddag mødes med den norske kommission, som er nedsat af det norske storting for at granske brandkatastrofen på Scandinavian Star for 26 år siden, skriver DR.

- Jeg skal møde kommissionen i morgen, og det er jeg vældig glad for. Det er nogle af dem, der også holder politiet i ørene. Det er et fuldstændig lukket forum i kommissionen, siger han til DR Nyheder.

Tidligere søndag fremlagde Flemming Thue Jensen dele af sin egen efterforskning om katastrofen på Scandinavian Star for de fremmødte medier.

Her fortalte han, at han mener at kunne redegøre for, at det var to besætningsmedlemmer, der stod bag branden på færgen Scandinavian Star, hvor 159 personer mistede livet.

Til de fremmødte medier ville han dog ikke komme ind på de nærmere detaljer om de to personer. Men når han mødes mandag med kommissionen, lægger Flemming Thue Jensen kortene på bordet.

- Jeg vil fortælle dem meget mere end på pressekonferencen, siger han til DR.

Kommissionen, som Flemming Thue Jensen skal mødes med, blev nedsat i 2015 for at granske katastrofen på Scandinavian Star.

- Jeg vil fortælle dem meget mere end på pressekonferencen, siger han til DR.

Det er blandt andet kommissionens opgave at vurdere, om den tidligere behandling af sagen har redegjort korrekt for hændelsesforløbet, samt om myndighederne har handlet korrekt i deres håndtering af sagen.

Fremlæggelse fra ny efterforskning til sommer

Samtidig med kommissionens arbejde har Oslos politiinspektør i 2014 genåbnet dele af efterforskningen om Scandinavian Star. Den nye efterforskning ventes at blive fremlagt til sommer.

Søndag gjorde Flemming Thue Jensen det dog klart til pressemødet, at han ikke har tænkt at lade sig afhøre af norsk politi, fordi han har mistet tilliden til politiet.

Men han vil altså gerne tale med kommissionen, da den netop har til opgave at granske myndighedernes rolle.

Kommissionens arbejde ventes at være færdiggjort i sommeren 2017.

/ritzau/