Politiet forlænger lukning af rocker-lokaler

Politiet forlænger forbuddet mod at opholde sig i Gremiums lokaler i Haslev. Politiet vurderer, at der fortsat er risiko for angreb fra rivaler.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Sydsjælland og Lolland-Falsters politi har tirsdag besluttet at forlænge det midlertidige forbud mod ophold i rockerklubben Gremiums lokaler på Finlandsgade i Haslev med yderligere 14 dage. Det oplyser politiinspektør Kim Kliver.

Beslutningen er truffet på baggrund af politiets oplysninger fra rocker- og bandemiljøet. Natten til den 2. februar blev der affyret 16 skud mod tilholdsstedet på Finlandsgade, og herefter valgte politiet at lave et forbud mod at opholde sig i lokalerne.

-Det er vores vurdering, at der fortsat er en akut og betydelig risiko for, at personer med tilknytning til bandegrupperingen Brothas Souljaz vil foretage angreb med skydevåben på den anførte adresse, som tjener som tilholdssted for Gremium PG MC Copenhagen Central, siger Kim Kliver

-Det er vores vurdering, at der fortsat er en akut og betydelig risiko for, at personer med tilknytning til bandegrupperingen Brothas Souljaz vil foretage angreb med skydevåben på den anførte adresse.

Nærmiljøet taget med i overvejelserne

Politiet har også kigget på nærområdet, da beslutningen om forlængelsen af forbuddet blev taget.

- Ved beslutningen er der stadig lagt afgørende vægt på, at adressen er beliggende i et bebygget område i Haslev, hvor der er almindelig færdsel, blandt andet til en bokseklub, EUC og forskellige firmaer, og at et angreb vil være til fare for udenforstående, der arbejder, bor eller befinder sig i nærheden af ejendommen, udtaler politiinspektør Kim Kliver.

-Det er naturligvis vores håb, at medlemmerne i de respektive rocker- og bandegrupperinger vil forstå alvoren med vores beslutning, og parallelt med forbuddet fortsætter Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi i øvrigt vores efterforskning med henblik på at stille involverede til ansvar for skudepisoden, siger Kim Kliver

Rigspolitiets Nationale Efterforskningscenters (NEC) deler opfattelsen af, at konflikten mellem Brothas Souljaz og B27 på den ene side og Gremium PG MC Copenhagen Central på den anden side endnu ikke er afsluttet.