Fem fængslet for organiserede indbrud på bl.a. Sjælland

To rockere er blandt de fem, der er fængslet i fire uger sigtet for organiserede indbrud i private hjem på bl.a. Vest- og Sydsjælland.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Fem personer, herunder to rockere, er fredag varetægtsfængslet i en sag om en lang række organiserede indbrud i private hjem og virksomheder på bl.a Vest- og Sydsjælland. 

Politiinspektør Bent Isager-Nielsen fra Task Force Indbrud siger til Ritzau, at fire af de fem personer er blevet fængslet for organiseret indbrudstyveri, heriblandt to rockere fra gruppen Satudarah.

En tredje rocker, der blev anholdt sammen med i alt ni personer efter omfattende ransagninger torsdag, er løsladt inden retsmødet.

En femte person blev under grundlovsforhøret fængslet for hæleri af særlig grov beskaffenhed.

I alt fremstillede anklagemyndigheden seks personer ved retten i Lyngby fredag, men dommeren valgte at løslade en person, der var sigtet for hæleri.

Grundlovsforhøret blev holdt for lukkede døre, og der blev nedlagt navneforbud.

Bent Isager-Nielsen ønsker ikke at oplyse, hvordan de fem fængslede forholder sig til sigtelserne, der er rejst imod dem.

Bag aktionen står specialgruppen Task Force Indbrud, som får hjælp af flere politikredse, andre specialafdelinger og af Skat.

Ved indbruddene er der stjålet designermøbler, elektronik, smykker og andet for flere millioner kroner.

Det er mennesker i Nordsjælland, København, Vest- og Sydsjælland samt i Middelfart og Odense, som ifølge politiet er blevet udsat for gruppens indbrud.

Nogle af indbruddene er sket i ejendomme, som var sat til salg, fremgår det af politiets pressemeddelelse.

- Vi mener også at have opklaret en række grove hæleriforhold, siger politiinspektør Bent Isager-Nielsen.

Han fortæller, at efterforskningen har stået på igennem længere tid.

Ikke bare private boliger har været mål for de formodede indbrudstyve. Deres aktiviteter er også gået ud over private virksomheder og offentlige bygninger.

/ritzau/