Bander i Næstved frustrerer naboer

Naboerne til Black Armys klubhus i Næstved er frustrerede over gruppens tilstedeværelse i deres ejendom. De efterlyser handling fra kommunen.

Tema: Rockerkonflikt på Sjælland
uniE095 Mere om tema
Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I kælderen på Nordre Farimagsvej 12 i Næstved holder gruppen Black Army til, og det er ikke noget, der huer de andre beboere i opgangen.

- Vi er meget generede af dem. De larmer og fester nærmest døgnet rundt, og der foregår narkosalg ude foran huset, fortæller Thomas Sternberg, som er formand for ejerforeningen.

Banden har haft klubhus på adressen i et stykke tid, men situationen eskalerede i dagene omkring nytår.

Black Army og den rivaliserende rockergruppe Bandidos kæmper om magten i det kriminelle miljø, og det resulterede i skudepisoder ved begge banders klubhuse.

- Det er meget ubehageligt. Der er skudhuller i døren, og hvis de bare havde ramt lidt forkert, kunne skuddene jo have ramt ind i vores lejlighed, konstaterer Thomas Sternberg.

Formanden siger, at beboerne ønsker Black Army ud af huset, men at ejeren af den kælder, gruppen har lejet sig ind i, ikke kan stille meget op. Han mener, Næstved Kommune bør tage affære.

- I foråret udtalte borgmester Carsten Rasmussen (S), at han ville forfølge rockerne med forbud. Er der sket noget her eller er det endnu tomme ord fra en politiker, spørger Thomas Sternberg.

Søndag forholdte borgmesteren sig til uroen i Næstved på TV ØST.

- Vi vil helst være fri for rockere i byen, men vi kan desværre ikke forbyde, at de bor her. Det er der ikke hjemmel til i loven. Vi har fået dem lidt væk fra centrum af byen, men ikke så langt væk, som vi gerne ville, sagde Carsten Rasmussen.