21-årig rocker får dobbeltstraf for skuddrab

Retten i Næstved besluttede fredag formiddag at kende en 21-årig bandidosrocker skyldig i manddrab. Han straffes efter bandeloven, som i den forbindelse bruges for første gang i Danmark. Den anvendte bandelov medfører, at rockerens straf fordobles.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En 21-årig bandidosrocker blev fredag formiddag dømt skyldig i manddrab. Dommen faldt ved Retten i Næstved.

Manden, der har tilknytning til Bandidos i Holbæk, stod tiltalt for den 9. december 2013 at have skudt og dræbt den 22-årige Edin Fakic i hans hjem på Morsøvej i Næstved. Drabet blev betegnet som kulminationen på flere måneders krig mellem Bandidos og rockergruppen Westside Nation.

Den 21-årige blev dømt efter bandeloven.  Det er første gang, at det er lykkedes at få en person dømt for manddrab efter den og betyder, at straffen bliver dobbelt så høj i forhold til den almindelige straffelov. 

Ifølge vores reporter på stedet brød rockerens kæreste og storesøster grædende sammen, da dommen faldt, mens hans egen reaktion var et smil.

Strafudmålingen ventes at komme senere fredag. Ifølge TV ØSTs oplysninger går anklager angiveligt efter fængsel på livstid.