ZBC i Ringsted har sendt 120 elever hjem efter coronasmitte

120 elever er blevet sendt hjem fra uddannelsesinstitutionen ZBC i Ringsted, fordi to elever er smittet med Covid-19.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Der er indført virtuel undervisning på ZBC i Ringsted, efter to elever forleden blev testet positiv for covid-19.

Uddannelsesstedet har sendt 120 elever hjem fra grundforløbene på Erhvervsskolen på Ahorn Allé og SOSU-uddannelsen på Selandia Park.

Artiklen fortsætter under billedet.

Eleverne på grundforløbene og SOSU-uddannelsen på ZBC i Ringsted bliver lige nu fjernundervist, fordi to personer er testet positiv for corona. 
Eleverne på grundforløbene og SOSU-uddannelsen på ZBC i Ringsted bliver lige nu fjernundervist, fordi to personer er testet positiv for corona.  Foto: TV2 ØST

- En elev fra vores grundforløb og en elev fra SOSU-delen er blevet smittet med corona, og derfor har vi sendt eleverne hjem. Ikke fordi det er et krav, at vi skal gøre det, men fordi vi gerne vil handle ud fra et forsigtighedsprincip, siger Michael Kaas-Andersen, der er direktør for ZBC Ringsted.

Alle skal testes

Direktøren forventer, at de kan genoptage undervisningen på skolen igen i starten af næste uge.

- Tirsdag - senest onsdag - regner jeg med, at eleverne er tilbage. Vi har informeret dem om, at alle skal testes, og at testen skal være negativ, før de må komme tilbage, siger Michael Kaas-Andersen.

quote Det er jo sådan situationen er lige nu. Vi er klar til at handle, når der sker noget og følger selvfølgelig fortsat myndighedernes retningslinjer.

Michael Kaas-Andersen, direktør ZBC i Ringsted

Efter en sommer med faldende smittetal, er smittetrykket igen steget. Blandt andet Slagelse Kommune ligger lige nu over den såkaldte bekymringsgrænse med 63,4 smittede per 100.000 indbyggere, efter at blandt andet Lille Egede Friskole i Boeslunde tidligere på ugen blev ramt af corona.

Klar til at handle

Torsdag var i alt 32 personer fra friskolen smittet, og samtlige elever og lærere er sendt hjem i foreløbigt en uge.

Også i Sorø Kommune er to institutioner ramt af smitte. Her er fire klasser på Pedersborg Skole og 44 børn fra børnehaven Magdalena sendt hjem.

På ZBC i Ringsted følger direktør Michael Kaas-Andersen situationen, og skolen holder sig klar til, hvis der igen skulle opstå nye smittetilfælde.

- Det er jo sådan, situationen er lige nu. Vi er klar til at handle, når der sker noget og følger selvfølgelig fortsat myndighedernes retningslinjer med afstand, håndsprit og så videre, siger han.