Yderligere fem smittede på Danish Crown: - Vi er bedre forberedt denne gang

Ni personer er siden mandag testet positive for corona på Danish Crown i Ringsted. Vi fanger de smittede hurtigere nu, lyder det fra slagteriet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

142 smittede lød tallet på, da Danish Crown i Ringsted i august blev ramt af corona. Heldigvis er det langt fra gået lige sådan denne gang, efter at en håndfuld medarbejdere på slagteriet mandag igen blev testet positiv.

- Vi har lært af erfaringerne fra august og været meget bedre forberedt denne gang, så derfor har vi kunnet fange de smittede og de nære kontakter i tide, siger Steffen Ahrendsen, fabrikschef i Ringsted.

Har testet sig ud af problemet

Mandag blev fire personer testet positiv på slagteriet i Ringsted ved den ugentlige faste kontrol, der er blevet indført siden udbruddet i august. Her bliver 10 procent af medarbejderne testet, og da det viste sig, at der var smittede iblandt, kunne slagteriet agere noget hurtigere end i sommer.

Dengang nåede smittede, uden at vide at de var smittede, at gå på arbejde blandt kollegerne i en rum tid, før det blev opdaget.

- Her fandt vi ud af, hvor hurtigt det kunne gå, og der var mange smittede, før vi fandt ud af det. Den her gang fandt vi hurtigt frem til, hvilke personkredse de smittede havde været i, og så har vi testet os ud af problemet, siger Steffen Ahrendsen. 

400 medarbejdere er siden mandag blevet testet, og det var altså her, at der dukkede yderligere fem smittede op. 

- Vi kommer ikke til at undgå smitte helt, men vi synes, at det den her gang er lykkedes godt at få opsporet de smittede hurtigt, siger fabrikschefen.