Vulkanudbrud rammer eksportvirksomheder

Det er ikke kun feriehungrende danskere som askeskyen over Danmark påvirker. Eksportvirksomhederne er også hårdt ramt.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Vulkanudbruddet i Island og det deraf følgende flyveforbud rammer eksportvirksomhederne i Ringsted. Det gælder for eksempel Watson-Marlow Flexicon, der producerer udstyr til medicinalbranchen, skriver DAGBLADET Ringsted.

- Vi er meget berørt af det, konstaterer administrerende direktør Henrik Ejsing.

Han skulle i morges være fløjet til New York for at deltage i en stor messe, hvor han skulle præsentere to nye produkter, men er endnu ikke kommet fra Ringsted. Og de nye produkter er fanget i Frankfurt Lufthavn og når næppe frem til messens åbning.

- Det er lidt ærgerligt, for vi har knoklet for at få dem færdige til messen, bemærker han.

Glunz & Jensen, der fremstiller udstyr til trykkerier og andre virksomheder i den grafiske branche rundt om i hele verden, er også berørt. Den lover nemlig i nogle tilfælde kunder, at de kan få leveret reservedele inden for 24 timer.

- Reservedelene kan ikke nå frem og det er kritisk, for vi har en forpligtelse til at levere og risikerer, at nogle kunder ligger stille. Men vi kan ikke gøre så meget, for der er langt ned i Europa til en åben lufthavn, konstaterer økonomidirektør Per Birk-Sørensen.

Hos PBI-Dansensor, der producerer måleudstyr til fødevareindustrien, hober forsendelserne sig op.- Vi eksporterer omkring 95 procent af det, vi laver. Meget af det ryger til Europa og kommer frem med bil, men vi har en del eksport til Asien, som vi har lovet, men de må afvente, bemærker salgsdirektør Karsten Kejlhof ifølge DAGBLADET Ringsted.